Ga direct naar het artikel

Fietsenstallingen Maastricht

Gratis en overdekt of tijdens evenementen

Fietsenstallingen

Met de fiets kom je snel, milieuvriendelijk, goedkoop en gezond in alle delen van de stad. Je kunt je fiets in Maastricht gratis met toezicht parkeren bij de Markt, Kesselskade en bij Station Maastricht Centraal (eerste 24 uur gratis stallen). Ook zijn er in de binnenstad onbewaakte stallingsplekken en wordt er tijdens evenementen regelmatig een evenementenstalling geplaatst. 

Maatregelen vanwege coronavirus

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, is het rustiger in de stad. Er zijn minder medewerkers die naar het werk kunnen/mogen gaan. Dat betekent dat er door de gemeente Maastricht is gekeken naar de openingstijden van de fietsenstallingen in de binnenstad.

 

Beide fietsenstallingen zijn (voorlopig) gesloten tot en met 6 april. Er wordt zo snel mogelijk een mobiele stalling op het voorplein bij Mosae Forum geplaatst. Zo kunnen fietsen toch worden gestald in de stad.

 

Ondergrondse fietsenstalling station tijdelijk gratis

De ondergrondse fietsenstalling onder het station blijft open. Het stallen zal tijdelijk gratis zijn. Om fysiek contact te beperken hoeven reizigers niet meer in- of uit te checken. De NS sluit vanaf 21 maart wel het fiets- en servicepunt voor fietsreparaties en fietsaccessoires in deze stalling.

Meer over fiets:
Pia Muitjens over de e-bike
Het is echt fijn, ook voor jonge mensen
Lees meer
Patricia Senden over de e-bike
Zoek een goede fietsroute en ga op pad met de e-bike
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief