Ga direct naar het artikel

Fietsenstallingen Maastricht

Gratis en overdekt of tijdens evenementen

Fietsenstallingen Maastricht

Met de fiets kom je snel, milieuvriendelijk, goedkoop en gezond in alle delen van de stad. Je kunt je fiets in Maastricht gratis met toezicht parkeren bij de Markt, Kesselskade en bij Station Maastricht Centraal (eerste 24 uur gratis stallen). Ook zijn er in de binnenstad onbewaakte stallingsplekken en wordt er tijdens evenementen regelmatig een mobiele stalling geplaatst.

Goed om te weten als je op de fiets stapt:

Kijk op het kaartje hiernaast:

  • In de blauw gemarkeerde gebieden mag je je fiets alleen in de daarvoor bestemde fietsrekken parkeren.
  • De gemeente verwijdert regelmatig achtergelaten en verkeerd geparkeerde fietsen. Je kunt je fiets ophalen bij de gemeentelijke fietsenstalling (Gerardusweg 39, rode stip rechts onder).
  • Fietsen door het autovrije winkelgebied tijdens winkelopeningstijden is niet toegestaan. Als je dat toch doet, riskeer je een boete.
  • Het is verboden om te fietsen met je telefoon in de hand. Je kunt dus je telefoon niet vasthouden om te telefoneren, berichten te verzenden, naar muziek te luisteren of te navigeren. Je riskeert dan een boete!

Fietsenstallingen in de binnenstad van Maastricht

Sinds 15 juni is de stalling bij de Markt weer geopend volgens reguliere openingstijden. De fietsenstalling Kesselskade blijft (voorlopig) gesloten. De stalling is namelijk te klein om voldoende afstand te kunnen houden. Er wordt gezocht naar alternatieven. Op het voorplein bij Mosae Forum en Vrijthof staan mobiele stallingen. Zo kunnen fietsen toch worden gestald in de stad.

Meer over fiets:
Kaart Regels Fietsers Binnenstad Maastricht
Tim Beijers over fietsen naar het werk
Heerlijk om na het werk een lange omweg naar huis te fietsen!
Lees meer
Maarten Smits fietst door
Bij extreem weer, werk ik een dagje vanuit thuis
Lees meer
Ramona van der Vorst fietst door
De fiets geeft mij de vrijheid om te gaan en staan waar ik naartoe wil
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief