Ga direct naar het artikel

Parkeren in Maastricht voor studenten

Maastricht Bereikbaar heeft als doel om de stad nu en in de toekomst bereikbaar te houden; minder files dus. Als student kun je ook helpen bij het bereikbaar houden van de stad, ook als je met de auto reist. 

  • Studeer je in Maastricht en reis je (bijna) dagelijks met de auto naar het centrum of Randwyck? Op een aantal plaatsen in de omgeving zoals P+R Maastricht Noord en P+R Bunde kun je gratis parkeren. Dan is het nog maar een kort stukje met het OV via je OV-chipkaart. Daarnaast biedt de Universiteit Maastricht je de mogelijkheid om gratis te parkeren in Maastricht Randwyck.

  • Woon je zelf over de grens en kom je met de auto naar Maastricht? Vraag dan een voordelige parkeervergunning aan voor buitenlandse studenten bij gemeente Maastricht. Dan weet je zeker dat je auto goed geparkeerd staat, wel zo prettig voor jou, maar ook voor inwoners van de stad. 

  • Heb je ook al eens gedacht aan carpoolen? Samen reizen is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar ook voor de bereikbaarheid van de stad. 
Parkeervergunning buitenlandse studenten

Bij de gemeente Maastricht kunnen buitenlandse studenten onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning aanvragen. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief