Welkom in Maastricht

Ook voor studenten zijn er oplossingen om slim te reizen. 

Openbaar vervoer voor studenten

In Nederland reis je als student gratis of met korting met het openbaar vervoer van en naar je opleiding. Maastricht is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

OV combineren met fiets

Je stapt uit de trein of bus en wilt snel verder naar je eindbestemming? Dat kan makkelijk met een deelfiets. in Maastricht zijn er twee systemen:

  • verder reizen met een OV-fiets, die huur je bij het Centraal Station voor een klein bedrag per dag.
  • of je huurt een Nextbike, de ideale oplossing voor voor korte ritten. Studenten van Universiteit hebben extra voordeel, je kunt met 50% korting een abonnement aanschaffen. Voor € 30,- per jaar kun je onbeperkt gebruik maken van de Nextbike voor de eerste 30 minuten. 

Fietsen en fietsenstalling

Woon je in Maastricht en wil je een eigen fiets? Je kan er een kopen bij de fietshandel of een lease-fiets gebruiken, lees meer over de voordelen op www.swapfiets.nl

In Maastricht is wildparkeren van fietsen verboden. Daarom vind je overal mogelijkheden om je fiets te parkeren. Er zijn een aantal bewaakte fietsenstallingen en vorig jaar is de ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station geopend; hier parkeer je de eerste 24 uur je fiets gratis. Let op: je hebt hiervoor wel een OV-chipkaart nodig! Heb je deze niet maak dan gebruik van de gratis leenpas.

Auto parkeren

Ook als student kan je bijdragen aan een bereikbare stad. We geven je graag slimme parkeertips om gratis te parkeren.

Nuttige informatie voor studenten

Voor meer nuttige informatie als je nieuw bent in Maastricht zoals je registreren bij de gemeente vind je terug op de gemeentewebsite.

Want to be a winner every day?

Al onze slimme reistips voor studenten zijn ook te vinden in de flyer Want to be a winner every day?