Ga direct naar het artikel

Naar het centrum van Maastricht

vanuit het Centraal Station

Van en naar het station

Centraal Station Maastricht ligt aan de rand van het centrum. Van en naar het station reizen kan op verschillende manieren. 

Te voet

  • Maastricht is een compacte stad. De afstand van het station naar het Vrijthof is iets meer dan 1 km. Te voet loop je binnen 10 minuten door het authentieke stadsdeel Wyck over de Sint Servaasbrug naar de oude binnenstad.

Met de fiets

  • Een (elektrische) OV-fiets huur je in de ondergrondse fietsenstalling bij het station. Of maak gebruik van de deelfietsen van Arriva, op een aantal plaatsen in Maastricht vind je deze deelfietsen. 
  • Je fiets stallen doe je bij de ondergrondse stalling. Dit is de eerste 24 uur gratis. Je hebt een OV-chipkaart nodig om je fiets in en uit te checken. OV-chipkaart vergeten? Dan kun je vragen voor een gratis leenpas. Na gebruik graag de leenpas weer inleveren. Bekijk de informatie over fietsenstallingen in Maastricht

Met de bus

  • Met de bus ben je binnen 5 minuten vanaf het Stadhuis aan de Markt bij het station en andersom. Naar het centrum toe stap je uit bij de halte Mosae Forum/Centrum. Vanaf de Markt loop je binnen 5 minuten naar het Vrijthof. Terug naar het station neem je de bushalte Boschstraat/Markt.

Met de taxi

  • De taxistandplaatsen zijn direct voor het station.

Met de auto 

  • Je auto kun je voordelig parkeren op het aan het station grenzende P+R terrein Maastricht Centraal Station, Parallelweg 15. Je betaalt hier een vast bedrag van € 14 per dag. Als je verder reist met de trein met een OV-chipkaart of NS-Business Card, krijg je korting op het parkeertarief. 
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief