Ga direct naar het artikel

Fietsroutes

Zuid-Limburg is een zeer populaire fietsregio en bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Plan zelf je route met de fietsrouteplanner van de Fietsersbond of de Fietsrouteplanner Zuid. Je kunt met deze routeplanners eenvoudig een fietsroute laten berekenen, maar ook een route plannen via het uitgebreide, internationale fietsknooppuntennetwerk.

Informatie over fietsroutes

  • Op de website van Visit Zuid-Limburg vind je een groot aantal mogelijkheden om de regio per fiets te verkennen. Naast routes vind je er ook leuke fietsarrangementen.
  • De Fietsersbond Maastricht heeft verschillende fietsroutes vanuit Maastricht.
  • Fanatieke fietsers kunnen de bekende, 125 km lange Mergellandroute fietsen. De mooiste en zwaarste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. De start is bij Maastricht Centraal Station.
  • Wielerliefhebbers kunnen Maastricht als uitvalsbasis gebruiken voor de nodige klimmeters in het Heuvelland en de Voerstreek. De Cauberg is (voor de snelle fietsers) op nog geen 15 minuten fietsen van Maastricht. Meer informatie en een groot aantal routes vind je op www.wielrennenmaastricht.nl.

Meldpunt fietsinfrastructuur

Loop je tijdens het fietsen tegen problemen aan met de fietsinfrastructuur? Meld dit dan alsjeblieft via een van de volgende apps:

  • Meldpuntapp van de Fietsersbond voor meldingen over de infrastructuur, fietsenstallingen en stoplichten
  • Maastricht Meldt App, hier kun je onder andere slecht wegdek en kapotte straatverlichting melden. 

Fiets of e-bike huren Maastricht en omgeving

Met de fiets of e-bike kun je op een sportieve manier Maastricht en omgeving ontdekken. Schrikken de heuvels je af? Kies dan voor de e-bike. Vanaf € 10,- kun je vaak al een fiets huren. Kijk op de website van Bezoek Maastricht voor een overzicht van verhuurlocaties in Maastricht.

 

Fietsenstalling Centraal Station Maastricht
Stal je fiets gratis en overdekt

Je kunt je fiets in Maastricht gratis stallen in vier overdekte stallingen (bij Maastricht Centraal Station is dit de eerste 24 uur gratis). 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief