Ga direct naar het artikel

Een nieuwe e-bike kopen of leasen?

Wie op zoek is naar een nieuwe fiets, neemt meestal een paar weken of zelfs maanden de tijd. Online kun je opties bekijken en in de fietszaak word je voorzien van advies en/of een proefexemplaar. Wij geven je graag een paar tips. 

Laat je goed informeren: Afhankelijk van hoe je jouw e-bike of fiets wilt gaan gebruiken, zijn er verschillende mogelijkheden bijvoorbeeld in aandrijfsystemen, versnellingen en actieradius. Maak je wensen bekend bij de fietsspecialist. Hij kan samen met jou op zoek naar een geschikte e-bike of fiets. Bekijk ook de checklist op www.bovag.nl. voor vragen die je zeker aan de fietsspecialist moet stellen.

Neem de tijd voor een proefrit: Er zijn veel merken en modellen. Door verschillende fietsen te proberen, kom je te weten welke fiets het beste bij jou past. De fietswinkel bij jou in de buurt kan je daarbij helpen. 

Koop de e-bike dichtbij: Een elektrische fiets koop je bij voorkeur bij een fietsspeciaalzaak in de buurt. Heb je problemen met de e-bike of moet er iets gerepareerd worden dan kun je bij een specialist goede service verwachten.

Of kies voor lease: Is de juiste fiets erg prijzig? Dan is lease misschien een optie. Je kent het vast al van leaseauto’s en de voordelen zijn vergelijkbaar. 

  • geen hoge aanschafkosten;
  • je betaalt een vast bedrag per maand;
  • onderhoud, reparaties, banden en all-risk verzekering kunnen in het maandbedrag worden opgenomen;
  • verlengde garantie op de accu gedurende de hele looptijd is vaak mogelijk;
  • pechhulp.

Daar staat tegenover dat je geen eigenaar bent van de fiets. Fietslease wordt door diverse fietszaken en fietslease bedrijven aangeboden. Oriënteer je voor je bezoek goed op de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief