Ga direct naar het artikel

Snel naar je bestemming

met de deelfiets

Deelfietsen: ideale combinatie met OV of P+R

Maastricht is een compacte stad. Je legt de laatste kilometers vanaf het station naar je eindbestemming makkelijk af met een deelfiets van Arriva (binnenkort in Maastricht) of OV-fiets. Ook vanaf een goedkope parkeerplaats aan de rand van de stad is een deelfiets een goede manier om snel, goedkoop en groen naar je bestemming te reizen. Op de stations van NS vind je de OV-fietsen.

Nextbike is gestopt in Maastricht

De Nextbike deelfietsen zijn sinds 31 juli uit Maastricht. Arriva komt aan het einde van de zomer terug met een eigen deelfietssysteem in Maastricht. 

OV-fiets

Hoe werkt de OV-fiets?

  • Huren doe je met je persoonlijke OV-chipkaart. Hierop zet je gratis het OV-fiets abonnement.
  • Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 3,85 per keer, tot 24 uur. Voor langer gebruik van de OV-fiets betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur betaal je daarbij per 24 uur een toeslag van € 5,-. 
  • Je vindt de fietsen op station Maastricht in de ondergrondse fietsenstalling. De stalling bereik je via de trappen of roltrap op het stationsplein  aan de voorzijde van het station.
  • Bij station Maastricht Noord en Maastricht Randwyck staan de OV-fietsen in de fietskluizen. Deze kun je openen met een OV-chipkaart met een OV-fietsabonnement.
André ter Horst over de Arriva Nextbike
Met een Arriva Nextbike betaal ik alleen de enkele reis
Lees meer
Emile Dobbelstein over de Arriva Nextbike
Voor het snelle gebruik van een fiets in Maastricht is een deelfiets ideaal
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief