Ga direct naar het artikel

Mobiel belparkeren

In Maastricht kun je mobiel belparkeren op parkeerplaatsen en -terreinen langs de straat. Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

  1. Je meldt je eenmalig aan bij 1 van de dienstverleners (bij voorkeur via internet), doe dit thuis aangezien je vragen krijgt over hoe je wilt betalen.
  2. Parkeer je auto.
  3. Start de parkeeractie door te bellen, sms'en, mobiel internet of de smartphone-app.
  4. Geef het zonenummer door dat op de parkeerautomaten staat. Overigens geeft de smartphone-app meestal automatisch het zonenummer aan waar je op dat moment parkeert. Dat is afhankelijk van de provider.
  5. Als je weer vertrekt, stop je de parkeertijd door je af te melden bij jouw dienstverlener (bellen, sms'en, mobiel internet of smartphone-app). Je betaalt dus alleen de werkelijke parkeertijd. De dienstverlener rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken wijze met je af. Dit kan bijvoorbeeld aan het eind van de maand via automatische incasso.

Aanmelden

Je meldt je eenmalig aan bij een van de dienstverleners van mobiel belparkeren. Je kiest degene die het beste bij je past. Bekijk de voorwaarden en service op de websites van de dienstverleners:

Een actueel overzicht vind je op de website van SHPV.

Voordelen

  • Je koopt geen parkeerkaartje meer aan de parkeerautomaat, en een parkeerkaartje achter je voorruit is niet meer nodig. De parkeercontroleurs controleren via jouw kenteken of je bent aangemeld.
  • Geld en een pinpas zijn niet meer nodig om te kunnen parkeren.
  • Je hoeft niet bang te zijn dat je parkeertijd verloopt, waardoor je je terug moet haasten naar jouw auto.
  • Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief. In veel gevallen ben je goedkoper uit. Vaak gooi je immers voor de zekerheid iets extra's in de parkeermeter.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Maastricht.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief