Ga direct naar het artikel

Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders

In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A-zone (centrum A1 en A2) en de B-zone (gebieden buiten de singels). Woon je in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Dan kun je in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In de gebieden waar betaald parkeren geldt, is het mogelijk om te betalen via je mobiele telefoon of smartphone.

Parkeerkosten straatparkeren

Voor straatparkeren is het tarief afhankelijk van de parkeerzone waarin je parkeert: hoog tarief € 2,90 per uur (voornamelijk in de A-zone), laag tarief € 1,50 per uur (voornamelijk in de B-zone), een dagkaart kost € 6,60.

Parkeren op zondagen en feestdagen

Tijdens koopavonden tot 21.00 uur en zondagen tussen 12.00 en 18.00 uur geldt betaald parkeren in de gebieden waar je doordeweeks ook moet betalen.
Op feestdagen wanneer de winkels gesloten zijn hoef je niet te betalen wanneer je op straat parkeert, je moet dan wel parkeren als je gebruik maakt van een Q-Park parkeerlocatie.
Let op bij extra koopavonden in de decembermaand moet je ook betaald parkeren op straat. Kijk op onze website www.maastrichtbereikbaar.nl/agenda bij de feestdagen voor de actuele koopavonden en openingstijden van winkels op andere feestdagen. 

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In de verschillende parkeergarages en bij betaalde parkeerplaatsen zijn plekken voorzien voor gehandicapten. 

Gebruikers van een gehandicaptenkaart hoeven niet te betalen om te parkeren in Maastricht. Dit geldt voor de algemene invalidenparkeerplaatsen en betaalde parkeerplaatsen op straat. Met de gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis 3 uren parkeren met de blauwe parkeerschijf.
Let op: deze vrijstelling geldt niet voor vergunninghouders plaatsen en in de parkeergarages. In de parkeergarages betaal je wel het reguliere uur- of dagtarief.

Mobiel Belparkeren

In Maastricht kun je mobiel belparkeren op parkeerplaatsen en -terreinen langs de straat. Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief