ga direct naar het artikel

Met de touringcar

Maastricht is goed bereikbaar voor touringcars. In het centrum aan de Maasboulevard (dichtbij het Onze Lieve Vrouweplein) en Frontensingel zijn speciale op- en uitstaplocaties. Een touringcar mag daar 30 minuten stilstaan om passagiers af te zetten en op te halen.

Parkeerplaatsen

In Maastricht centrum is een parkeerplaat voor touringcars. De parkeerplaats is bij stadion De Geusselt, daar zijn ook horecafaciliteiten.

Download de flyer voor touringcars: flyer parkeren touringcars.

Download de flyer voor touringcars tijdens Magisch Maastricht: flyer parkeren touringcars.

Let op: in november en december zijn er werkzaamheden bij parkeerterrein Stadspark. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat Q-Park de nieuwe beheerder van het parkeerterrein wordt. De overgang van het parkeerterrein hebben gevolgen voor de parkeerplaatsen voor touringbussen, deze komen te vervallen vanaf 1 november en zullen ook niet meer terug komen bij parkeerterrein Stadspark. Vanaf Magisch Maastricht zal er een alternatieve parkeerlocatie beschikbaar zijn voor de touringbussen.

Internationale bushalte 

Sinds 1 mei 2019 is de bushalte voor (internationale) bussen aan de Meerssenerweg op het Kiss+Ride parkeerterrein vervallen. 
In de periode van 1 mei tot december 2019 heeft de gemeente tijdelijke locaties aangewezen voor de internationale bussen:

  • IC-, Eurolines- en KLM-bussen halteren tijdelijk op de President Rooseveltlaan - Groene Loper ter hoogte van het Green043 Bikepark (GPS locatie: 50°85’07.15”N 5°710’7.21”E).
    Download de flyer voor lange afstandbussen: flyer lange afstandsbussen Groene Loper.
  • Flixbussen halteren aan de Maaszijde van de Maasboulevard, bij de kruising met de Graanmarkt. 

Naar verwachting is in januari 2020 de nieuwe bushalte voor internationale bussen klaar. De locatie wordt dan bij de Meerssenerweg op het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein.

Meer informatie over de internationale bushalte: www.gemeentemaastricht.nl/bus.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief