Ga direct naar het artikel

Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders

In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A-zone (centrum A1 en A2) en de B-zone (gebieden buiten de singels). Woon je in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Dan kun je in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In de gebieden waar betaald parkeren geldt, is het mogelijk om te betalen via je mobiele telefoon of smartphone.

Parkeren koopzondag

Tijdens koopavonden tot 21.00 uur en koopzondagen tussen 12.00 en 18.00 uur geldt betaald parkeren in de gebieden waar je doordeweeks ook moet betalen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In de verschillende parkeergarages en bij betaalde parkeerplaatsen zijn plekken voorzien voor gehandicapten. 

Gebruikers van een gehandicaptenkaart hoeven niet te betalen om te parkeren in Maastricht. Dit geldt voor de algemene invalidenparkeerplaatsen en betaalde parkeerplaatsen op straat. Met de gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis 3 uren parkeren met de blauwe parkeerschijf.
Let op: deze vrijstelling geldt niet voor vergunninghoudersplaatsen en in de parkeergarages. In de parkeergarages betaal je wel het reguliere uur- of dagtarief.

Mobiel Belparkeren

In Maastricht kun je mobiel belparkeren op parkeerplaatsen en -terreinen langs de straat. Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief