Ga direct naar het artikel

Stallen op straat 

de spelregels in Maastricht 

Met de fiets kom je snel, milieuvriendelijk, goedkoop en gezond in alle delen van de stad. Om het zo #posifiets mogelijk te houden, zijn er een paar spelregels. Bijvoorbeeld over het stallen van je fiets op straat. Zó hou je het leuk voor andere fietsers, voetgangers en iedereen met wie je de stoep en de stad deelt.   

Blindengeleide Op Stoep
Altijd een meter vrij op de stoep*
Tanne Stalt Binnen
Je fiets achterom zetten - als het kan
Fietser Met Fiets Aan Hand
Parkeren buiten het winkelgebied
Meisje Bij P Bord Fiets #Posifiets
Brandgangen vrijhouden

Meer weten over de afspraken in de stad? 

* Omdat het letterlijk vaak vrij druk is op sommige (smalle) stoepen voor voetgangers, kinderwagens, scootmobiels, rolstoelgebruikers, mindervaliden door o.a. lantaarnpalen, afvalbakken en foutief gestalde fietsen langs de gevels, zijn we al blij als er een meter vrije doorgang is. Dat is veiliger en we voorkomen onderlinge irritaties. 'We' dat zijn betrokkenen zoals inwoners, bezoekers, ondernemers, werkgevers, vertegenwoordigers van studentenhuizen en belangenorganisaties die meedoen aan werksessies over #posifiets. Heb je daar zelf ook ideeën voor, mail ze dan naar projectleider jelle.ummels@zuid-limburg-bereikbaar.nl. Overigens wie bij de gemeente een vergunning aanvraagt voor een activiteit moet steeds rekening houden met de randvoorwaarde van 1,5 meter voor een vrije doorgang op een stoep.
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief