Voor de pers

Hieronder vind je een lijst met persberichten van Maastricht Bereikbaar. Vragen over persberichten? Neem dan contact op met Esther Saris (0627858837).
Volg het laatste nieuws van Maastricht Bereikbaar via onze nieuwsbrief of website.

Persbericht 24 september 2019

Autoband op spanning: doe jij het al slim? 

Zes op de tien Nederlanders rijdt rond met te weinig lucht in de banden. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, zuiniger en stiller. De afgelopen maanden liet Maastricht Bereikbaar daarom de autobanden van honderden forenzen op spanning brengen. Sinds 20 september staat er op P+R Maastricht Noord permanent een slimme bandenpomp. 

Download het persbericht van 24 september 2019  

Persbericht 20 september 2019

Mobiliteitswinst boeken tijdens eerste Zuid-Limburgse MobiliteitsArena

Inspiratie opdoen en kennis delen over mobiliteitsoplossingen van morgen. Dat heeft ondernemers, overheden en aanbieders van mobiliteitsdiensten bewogen om vandaag in Valkenburg a/d Geul deel te nemen aan de eerste Zuid-Limburgse MobiliteitsArena. Met meer dan 200 aanwezigen was het een levendig geheel op de mobiliteitsmarkt in en om het Shimano Experience Center. In het volle programma was ook aandacht voor zeven nieuwe logistieke partners én nieuw ontwikkelde scans die werkgevers helpen om mobiliteitswinst te boeken.

Download het persbericht van 20 september 2019 

Persbericht 1 september 2019

Zomercampagne ‘Elke beweging telt’ afgerond met 60 prijswinnaars

Niet langer vanwege werk aan de tunnel, maar met het oog op duurzame mobiliteit blijft elke beweging tellen. Daarom voerde Maastricht Bereikbaar ook deze zomer campagne met de vraag: Wie telt mee voor minder CO2? Inwoners, forenzen en bezoekers in Zuid-Limburg die meetelden, maakten kans op een gratis e-bike of andere leuke prijzen. Wethouder Gert-Jan Krabbendam reikte de prijzen uit.

Download het persbericht van 1 september 2019

Persbericht 8 juli 2019

Zomercampagne ‘Elke beweging telt’ uitgebreid met gratis probeeraanbod ‘Ontdek de e-bike’ en autocursus ‘Het Nieuwe rijden’

Wie telt mee met minder kilometers in de file? Met een parkeerplek buiten het centrum? Met de juiste bandenspanning van de eigen auto? Met de trein of op de fiets? Alle reizigers in Zuid-Limburg kunnen meedoen met de zomercampagne ‘Elke beweging telt’. De campagne wordt nu uitgebreid met een gratis probeeraanbod Ontdek de e-bike en een autocursus ‘Het Nieuwe rijden’. De campagne richt zich vooral op de steden Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht en is een initiatief van Maastricht Bereikbaar een programmabureau dat duurzame mobiliteit stimuleert. 

Download het persbericht van 8 juli 2019

Persbericht 5 juni 2019

Zomercampagne: Elke beweging telt! Wie telt mee?

Wie telt mee met minder kilometers in de file? Met een parkeerplek buiten het centrum? Met de juiste badenspanning van de eigen auto? Met de trein of op de fiets? De zomercampagne ‘Elke beweging telt’ start op #Duurzame Dinsdag van 11 juni en daagt reizigers uit mee te doen voor minder CO2-uitstoot en een beter bereikbare stad. Reizigers maken boven kans op leuke prijzen.

Download het persbericht van 5 juni 2019

Persbericht 20 mei 2019

Actie ‘Geef je banden lucht’ op P+R Maastricht Noord

Komende vrijdag 24 mei biedt het programmabureau Maastricht Bereikbaar bezoekers van P+R Noord de gelegenheid deel te nemen aan de actie ‘Geef je banden lucht’. Want in Nederland rijdt gemiddeld 60% van de auto’s met onderspanning en laten chauffeurs kansen liggen om veiliger te rijden, minder brandstof te gebruiken en minder CO2 uit te stoten.  

Download het persbericht van 20 mei 2019

Persbericht 9 mei 2019

Tijdens Limburg Leads ook aandacht voor duurzame mobiliteit 

Hoe kunnen bedrijfsleven en overheid gezamenlijk werken aan bereikbaarheid, doorstroming, CO2-reductie en vitaliteit van werknemers? In Zuid-Limburg is daarvoor in 2010 het programmabureau Maastricht Bereikbaar opgericht. Het programmabureau is gericht op slimme en duurzame mobiliteit en helpt werkgevers om kennis en kunde bij elkaar te brengen en af te stemmen op eigen bedrijfsdoelstellingen. Oók tijdens Limburg Leads op 15 en 16 mei in het MECC. 

Download het persbericht van 9 mei 2019

Persbericht 14 september 2018

Wisseling van de wacht bij Maastricht Bereikbaar

Met ingang van 1 oktober zal Katya Ivanova haar werkzaamheden als programmamanager bij Maastricht Bereikbaar beëindigen. Zij zal haar inzet voor duurzame mobiliteit voortzetten bij de nieuwe programmadirectie Mobiliteit en Gebieden van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Louis Prompers zal vanaf die datum de functie van programmamanager Maastricht Bereikbaar gaan vervullen.

Download het persbericht van 14 september 2018

Persbericht 3 september 2018

Fietscoaches aan de slag bij centraal station.
In juli is de fietscampagne ‘Staat ‘ie goed’ / ‘Parked just right’ van start gegaan. Grote billboards wijzen sindsdien op de locatie en het gebruikersgemak van de nieuwe ondergrondse stalling bij het centraal station. Een promotieteam heeft regelmatig geflyerd om fietsers op te roepen niet lukraak zomaar ergens op het plein of in de straten te parkeren. Zoals aangekondigd doen we er in de maand september nog een schepje bovenop en gaan fietscoaches aan de slag.

Download het persbericht van 3 september 2018

Persbericht 12 juli 2018

Dagelijks maken al zo’n 1.500 fietsers gebruik van de ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station. Maar er is plek voor 3.000 fietsen. Bovengronds stallen is dus niet meer nodig. Met de fietscampagne  ‘Staat ‘ie goed?’/ Parked just right?’ roepen we iedereen op om ondergronds te parkeren. 

Download het persbericht van 12 juli 2018 

Persbericht 4 juli 2018

Vandaag 4 juli vindt de 12de  bijeenkomst plaats van Maastricht Bereikbaar voor werkgevers die zich bij ons programmabureau hebben aangesloten. Werkgevers spreken over ‘de CEO-bijeenkomst’. Het programma is deze keer gecombineerd met een inspiratiebijeenkomst van Provincie Limburg over een nieuwe koers voor mobiliteit in Limburg.

Download het persbericht van 4 juli 2018

Persbericht 13 december 2017

Stevige samenwerking duurzame mobiliteit in 2018: 42 grote werkgevers continueren samenwerking Maastricht Bereikbaar.

Download het persbericht van 13 december 2017

Persbericht 28 november 2017

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van start
Als je fietsverlichting goed werkt, neemt de kans dat je slachtoffer wordt van een ongeval met zeker 20% af. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat je in het donker gezien wordt.
Om fietsers hierbij een handje te helpen starten Maastricht Bereikbaar en ROVL op donderdag 30 november met de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ 

Download het persbericht van 28 november 2017

Persbericht 10 juli 2017

‘Heel Maastricht Fietst’ zorgt voor gesmeerde start fietszomer. Doel van de campagne is zo veel mogelijk mensen de fiets te laten pakken. 

Download het persbericht van 10 juli 2017

Persbericht 3 juli 2017

Proef P+R Maastricht Zuid in parkeergarage MECC Maastricht: 200 parkeerplekken voor bezoekers en forenzen aan de zuidzijde van de stad.

Download het persbericht van 3 juli 2017

Persbericht 28 juni 2017

8 nieuwe grote werkgevers in Zuid-Limburg werken mee aan bereikbaarheid 

Download het persbericht van 28 juni 2017

Persbericht 2 juni 2017

Maastricht investeert in 14 slimme verkeerslichten om klaar te zijn voor toekomst. 

Download het persbericht van 2 juni 2017

Persbericht 19 mei 2017

Projectorganisatie Noorderbrugtracé en Maastricht Bereikbaar bieden reizigers een breed scala aan producten en acties om slim en goedkoop in, van en naar Maastricht te reizen tijdens de volledige afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus. Voor verschillende doelgroepen is er wat wils.

Download het persbericht van 19 mei 2017

Persbericht 11 mei 2017

Provincie Limburg, gemeenten Maastricht, Meerssen, Beek en Maastricht Bereikbaar ondertekenen overeenkomst voor start van snelle fietsroute. 

Download het persbericht van 11 mei 2017

Persbericht 11 mei 2017

Uitbreiding P+R Maastricht Noord met 210 plekken

Download het persbericht van 11 mei 2017 

Persbericht 23 maart 2017

VOC en Maastricht Bereikbaar ondertekenen convenant: een beter bereikbaar centrum voor werknemers, bezoekers en leveranciers.

Download het persbericht van 23 maart 2017

Persbericht 24 januari 2017

Met de slogan ‘Dit is mijn P+R-dag’ start Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Arriva en Q-Park een nieuwe campagne om forenzen te verleiden vaker de auto te laten staan en op een Park+Ride-terrein te parkeren. Van daaruit kunnen zij naar hun eindbestemming per trein, bus, fiets of wandelend.  

Download het persbericht van 24 januari 2017

Persbericht 20 december 2016

Start nieuw onderdeel beloningsprogramma; minder files op Maasbruggen in Maastricht. Het programma ging voor de zomer al van start voor medewerkers van aangesloten werkgevers van Maastricht Bereikbaar en is nu ook beschikbaar voor automobilisten die regelmatig tijdens de spits de Kennedybrug of Noorderbrug passeren. 

Download het persbericht van 20 december 2016

Persbericht 7 december 2016

In jaar tijd 65 procent meer auto’s uit de spits dankzij Beter Benutten. Daarnaast groeide het aantal aangesloten werkgevers naar 43, goed voor ruim 50.000 werknemers in Zuid-Limburg.

Download het persbericht van 7 december 2016

Persbericht 14 november 2016

De dubbellaags A2-tunnel gaat open voor verkeer in de nacht van 15 op 16 december 2016.

Download het persbericht van 14 november 2016

Persbericht 8 november 2016

We merken dat met name in de binnenstad de vraag naar fietsparkeerplekken het aanbod overstijgt. Maastricht Bereikbaar onderzoekt daarom samen met de gemeente Maastricht via een proef met een slimme fietsenstalling hoe we de bestaande stallingen beter kunnen benutten. Vanaf november start een proef met een slimme stalling op de Vissersmaas.

Download het persbericht van 8 november 2016

Persbericht 7 oktober 2016

Ondernemend Wyck, de ondernemersvereniging met 126 MKB leden uit Wyck, is toegetreden als nieuwe convenantpartner van Maastricht Bereikbaar. Daarmee zetten de Wyckse ondernemers, die samen 1000 werknemers vertegenwoordigen, een belangrijke stap om gezamenlijk te werken aan de bereikbaarheid van dit historische winkel- en horecagebied. 

Download het persbericht van 7 oktober 2016

Persbericht 26 september 2016

Verschillende grote Maastrichtse industriebedrijven en het congres- en evenementencentrum MECC Maastricht gaan actief hun CO2-uitstoot verlagen. De bedrijven hebben ieder hun aanpak vastgelegd in een Maastrichts Energie Akkoord (MEA). De plannen zijn vanmiddag in het MECC mede ondertekend door Gerdo van Grootheest wethouder van duurzaamheid, Jan Bert Dijkstra, Beter Benutten directeur van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Jan Janssen directeur Sibelco en Stuurgroeplid van MEA Industrie. 

Download het persbericht van 26 september 2016

Persbericht 23 september 2016

De Stuurgroep Maastricht Bereikbaar heeft op 22 september uitgesproken dat voor de te realiseren snelfietsroute tussen Maastricht en Sittard-Geleen (via Meerssen en Beek) de route ten oosten van de A2 de enige haalbare optie is. 

Download het persbericht van 23 september 2016

Persbericht 15 juni 2016

Dit jaar wordt de jaarlijkse uitreiking van de Maastricht Awards uitgebreid met een nieuwe prijs: de Maastricht Bereikbaar Award voor het bedrijf dat zich aantoonbaar inzet voor bereikbaarheid van (het centrum van) de stad.  

Download het persbericht van 15 juni 2016

Persbericht 15 juni 2016

DSM, Brightlands Chemelot Campus, Politie Limburg, Mosae Zorggroep en GGD Zuid-Limburg zijn sinds kort aangesloten als nieuwe partners bij Maastricht Bereikbaar. De 5 nieuwe grote werkgevers in Zuid-Limburg gaan mee werken aan bereikbaarheid.

Download het persbericht van 15 juni 2016

Persbericht 3 juni 2016

Maastricht gaststad van European Conference on Mobility Management 2017. Het jaarlijkse ECOMM congres dat dit jaar van 1-3 juni in Athene plaatsvond, komt volgend jaar naar Maastricht. De organisatie van het ECOMM 2017 wordt een samenwerking tussen gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar en wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Universiteit Hasselt en hogeronderwijsinstituut NHTV in Breda. 

Download het persbericht van 3 juni 2016    
Download the press release of 3 June 2016

Persbericht 19 mei 2016

Op 19 mei 2016 werd bekend wie de titel Fietsstad 2016 krijgt. Deze eer viel unaniem ten deel aan Nijmegen. Maastricht kreeg de titel nog niet, maar de jury sprak wel waardering uit voor het 'pakken van kansen' en 'maken van grote sprongen op fietsgebied. Het jurybezoek bevestigt dat Maastricht op goede weg zit met fietsambities. 

Download het persbericht van 19 mei 2016

Persbericht 7 april 2016

Forenzen die tijdens de spits de auto laten staan en overstappen op e-bike, fiets, OV of parkeren op afstand (P+R) en verder reizen met het OV kunnen daarmee maximaal € 240,- bij elkaar verdienen in een half jaar tijd. In de loop van het voorjaar kunnen reizigers starten met sparen via dit nieuwe aanbod. 

Download het persbericht van 7 april 2016

Persbericht 4 december 2015

Snel en goedkoop naar Magisch Maastricht 

Download het persbericht van 4 december 2015

Persbericht 2 december 2015

Het aantal automobilisten dat regelmatig de auto laat staan voor woonwerkverkeer is dit jaar met 32 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat zijn er 600 meer dan eind vorig jaar blijkt uit de in september gehouden effectmeting onder alle werknemers van 30 aangesloten bedrijven.

Download het persbericht van 2 december 2015

Persbericht 1 december 2015

Overheden investeren 70 miljoen in intelligente transportsystemen 

Download het persbericht van 1 december 2015
Download de ITS Infographic: Achter de schermen

Persbericht 20 oktober 2015

Vanaf 28 november rijdt de pendelbus P+R Maastricht Noord 7 dagen per week. Een retour met Lijn 100 kost vanaf dan 1 euro per persoon (voorheen 1 euro per auto). Kinderen tot 12 jaar reizen gratis. 

Download het persbericht van 20 oktober 2015

Persbericht 16 oktober 2015

Programmabureau Maastricht Bereikbaar en VVV/Maastricht Marketing herijken hun samenwerking om Maastricht duurzaam bereikbaar te houden. In het vernieuwde convenant wordt ‘slim samenwerken’ bekrachtigd en worden de mobiliteitsproducten van Maastricht Bereikbaar gekoppeld aan marketingcommunicatie door VVV/Maastricht Marketing.  

Download het persbericht van 16 oktober 2015  

Persbericht 10 september 2015

September: Slimmer Reizen Actieweken
Gedurende de verschillende werkzaamheden rondom de Kennedybrug vanaf 14 september tot 1 december 2015 biedt Maastricht Bereikbaar reisalternatieven. 

Download het persbericht van 10 september 2015

Persbericht 28 augustus 2015

Fiets Telweek
In september wordt het grootste fiets-onderzoek ooit uitgevoerd tijdens de Fiets Telweek (14 tot en met 20 september). De Provincie Limburg doet hier in samenwerking met Limburgse gemeenten en Maastricht Bereikbaar aan mee. 

Download het persbericht van 28 augustus 2015

Persbericht 10 augustus 2015

September: Slimmer Reizen Actieweken
Gedurende de verschillende werkzaamheden in september in en rondom Maastricht en evenementen biedt Maastricht Bereikbaar forenzen en bezoekers mogelijkheden om slim, snel en voordelig naar hartje stad te reizen. 

Download het persbericht van 10 augustus 2015

Persbericht 22 juli 2015

In samenwerking met Q-Park is het online reserveren van een parkeerplaats geintroduceerd. Eerder kon dit alleen voor P Cabergerweg. Nu is deze functionaliteit ook mogelijk voor P De Colonel en hotelgasten die in P Entre Deux willen parkeren. Bezoek www.maastrichtbereikbaar.nl/parkeerplaats-reserveren voor het reserveren van uw plek.

Download het persbericht van 22 juli 2015

Persbericht 2 juli 2015

Het Resultaat van Beter Benutten Maastricht Bereikbaar 2012-2014 is gepresenteerd: dagelijks 2200 auto's minder in de spits.

Download het persbericht van 2 juli 2015

Persbericht 25 juni 2015

Tijdens de jaarlijkse Resultatendag Beter Benutten won Maastricht Bereikbaar de Beter Benutten Award 2015 met het project Kom op, kies slim! 

Download het persbericht van 25 juni 2015

Persbericht 19 juni 2015

Wie wint de ‘snelst-door-de-spits-challenge’?
Is samenwerking Bonnefanten College organiseert Maastricht Bereikbaar op 23 juni in Maastricht de spannende ‘snelst-door-de-spits-challenge’. Tijdens deze Top Gear-achtige wedstrijd neemt een scholier de uitdaging aan om met zijn e-bike sneller door de spits te bewegen dan een auto. 

Download het persbericht van 19 juni 2015

Persbericht 19 mei 2015

Voorjaarsactie: ‘Samen Slim Reizen’ 
Maastricht Bereikbaar stimuleert reizen met fiets- of OV-gebruik 

Download het persbericht van 19 mei 2015

Persbericht 11 december 2014

Vervolgprogramma Maastricht Bereikbaar bekrachtigd

Op 11 december ondertekenden directeur Beter Benutten Jan Bert Dijkstra, wethouder Mobiliteit John Aarts van gemeente Maastricht en directeur Harry Odenhoven van Vodafone negen plannen van aanpak voor het programma Beter Benutten Vervolg Regio Maastricht

Download het persbericht van 11 december 2014 

Persbericht 11 december 2014

Aantal structurele overstappers van auto naar alternatief verdubbeld

Werknemers van convenantpartners van Maastricht Bereikbaar kiezen vaker voor ov, fiets of thuiswerken. Het aantal structurele spitsmijdingen gerealiseerd door Maastricht Bereikbaar is meer dan verdubbeld in een half jaar tijd: van 503 in maart 2014 naar 1.039 in september 2014. 

Download het persbericht van 11 december 2014 

Persbericht 1 oktober 2014

Slimme actie: ‘Waarvoor laat jij de auto staan?’
Maastricht Bereikbaar stimuleert reizen met fiets of OV 

Download het persbericht van 1 oktober 2014

Persbericht 27 juni 2014

Nieuwe website Burn Fat Not Fuel

Download het persbericht van 27 juni 2014

Persbericht 23 mei 2014

Maastricht Bereikbaar introduceert aanbod voor MKB

Download het persbericht van 23 mei 2014

Persbericht 19 mei 2014

Game helpt reiziger bij slimme keuze vervoermiddel

Download het persbericht van 19 mei 2014

Persbericht 12 mei 2014

Koop een treinkaartje voor € 2,- tijdens weekend van 24-25 mei

Download het persbericht van 12 mei 

Persbericht 12 mei 2014

Maastricht Bereikbaar nu ook voor zzp’ers in de regio

Download het persbericht van 12 mei 2104

Persbericht 2 april 2014

Grote stap voorwaarts in reisinformatie

Download het persbericht van 2 april 2014 

Persbericht 6 maart 2014

Programma Maastricht Bereikbaar gaat door tot 2018

Download het persbericht van 6 maart 2014

Persbericht 14 januari 2014

Succesvolle start P+R Maastricht Noord

Download het persbericht van 14 januari 2014

Persbericht 19 december 2013

Hoge bezoekersaantallen voor P+R Maastricht Noord

Download het persbericht van 19 december 2013

Persbericht 6 december 2013

Reisplanner Maastricht Bereikbaar vernieuwd

Download het persbericht van 6 december 2103

Persbericht 3 december 2013

Magisch Maastricht begint bij P+R Maastricht Noord

Download het persbericht van 3 december 2013

Persbericht 29 november

Magisch Maastricht Bereikbaar

Download het persbericht van 29 november 2013

Persbericht 21 november

Opening station en P+R Maastricht Noord

Download het persbericht van 21 november 2103

Persbericht 14 november

Nieuw station Maastricht Noord 

Download het persbericht van 14 november 2013

Persbericht 8 november

Koop een treinkaartje voor € 2,-

Download het persbericht van 8 november 2013

Persbericht 6 november 

Maastricht Bereikbaar beloont overstappers

Download het persbericht van 6 november 2013

Persbericht 31 oktober

Slot actie 'Laat je auto staan'

Download het persbericht van 31 oktober 2013

Persbericht 21 oktober

Aftrap actie 'Laat je auto staan' 

Download het persbericht van 21 oktober 2013

Persbericht 10 oktober 2013

Deelnemers 'Laat je auto staan' bekend

Download het persbericht van 10 oktober 2013

Persbericht 8 oktober 2013 

Mobiele versie website Maastricht Bereikbaar vernieuwd

Download het persbericht van 8 oktober 2013

Persbericht 27 september 2013

Durf jij het aan? Laat je auto staan!

Download het persbericht van 27 september 2013

Persbericht 19 september 2013

Maastricht Bereikbaar en Q-Park winnen European Parking Award voor het project Slim Parkeren.

Download het persbericht van 19 september 2013.

Persbericht 6 september 2013

Maastricht autovrij tijdens Het Parcours op 8 september.

Download het persbericht van 6 september 2013.

Persbericht 11 juli 2013

Maastricht Bereikbaar lanceert vernieuwde website.

Download het persbericht van 11 juli 2013.

Persbericht 14 juni 2013

De evaluatie van de pilot Slim leasen van Maastricht Bereikbaar maakt duidelijk dat een mobiliteitsbudget voor werknemers met een leaseauto werkt. 

Download het persbericht van 14 juni 2013.

Persbericht 11 juni 2013

Vijf nieuwe werkgevers aangesloten.

Download het persbericht van 11 juni 2013

Persbericht 25 april 2013

Maastricht Bereikbaar lanceert de campagne Komop! de fiets.

Download het persbericht van 25 april 2013.

Persbericht 19 maart 2013

Vanaf 19 maart 2013 is het mogelijk om via www.maastricht-bereikbaar.nl/webcam real time webcambeelden te bekijken van het A2 plangebied. 

Download het persbericht van 19 maart 2013. 

Persbericht 7 februari 2013

Op woensdag 6 februari vond de eerste Maastricht Bereikbaar CEO-bijeenkomst plaats met directeuren van de aangesloten werkgevers.

Download het persbericht van 7 februari 2013. 

Persbericht 16 januari 2013

 Maastricht Bereikbaar begint een nieuwe pilot: Burn Fat Not Fuel (BFNF). Een proef om Slim Reizen naar het werk met een e-bike te stimuleren. 

Download het persbericht van 16 januari 2013. 

Persbericht 2 januari 2013

De Stuurgroep heeft Katya Ivanova benoemd als Programmamanager Beter Benutten Maastricht Bereikbaar. 

Download het persbericht van 2 januari 2013.

Persbericht 28 november 2012

De decemberperiode in Maastricht kenmerkt zich door veel bezoekers. Om de stad in deze drukke decembermaand goed bereikbaar te houden zet Maastricht Bereikbaar extra maatregelen in. 

Download het persbericht van 28 november 2012.

Persbericht 13 november 2013

Op 13 november presenteerde Maastricht Bereikbaar de resultaten van de projectgroep Goederenvervoer. Doel van de projectgroep is het verbeteren van de bereikbaarheid van Maastricht en het terugdringen van de drukte op de A2.  

Download het persbericht van 13 november 2012.

Persbericht 12 november 2012

Nieuwe Werkers, gehuld in roze badjas en relaxed een krant lezend, vragen met deze actie aandacht voor de Week van het Nieuwe Werken, van 12 tot en met 16 november. 

Download het persbericht van 12 november 2012.

Persbericht 19 oktober 2012

Vanwege wegwerkzaamheden wordt de A79 afgesloten. Om reizigers tegemoet te komen zet Maastricht Bereikbaar op zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober een speciaal treinkaartje in. 

Download het persbericht van 19 oktober 2012.

Persbericht 6 september 2012

Op 6 september start de 'Probeer een E-bike' actie. Medewerkers kunnen gratis een E-bike proberen als alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer.

Download het persbericht van 6 september 2012.

Persbericht 15 juni 2012

Parkeren in Maastricht is niet altijd gemakkelijk. Daarom introduceert Maastricht Bereikbaar samen met Q-park de pilot Slim Parkeren. 

Download het persbericht van 15 juni 2012.

Persbericht 14 mei 2012

Op maandag 14 mei bracht minister M. Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek aan Maastricht. 

Download het persbericht van 14 mei 2012. Bekijk de bereikbaarheidsverklaring.

Persbericht 22 april 2012

Op zondag 22 april organiseert het Programmabureau Maastricht Bereikbaar samen met de Fietsersbond het E-Bike Event op de Markt in Maastricht.

Download hier het persbericht van 22 april 2012.

Persbericht 25 januari 2012

Samen rijden in de auto kan u vanaf nu interessante aanbiedingen opleveren. Dankzij de door Maastricht Bereikbaar gelanceerde pilot SmileS: een slim reizen idee voor carpoolers.

Download het persbericht van 25 januari 2012. 

Persbericht 19 december 2011

De mobiele website van Maastricht Bereikbaar is beschikbaar. Met de mobiele website is de verkeersdeelnemer altijd en overal op de hoogte van actuele werkzaamheden aan de weg in de regio Maastricht. 

Download het persbericht van 19 december 2011.

Persbericht 1 december 2011

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de partners van Maastricht Bereikbaar investeren samen de komende 3 jaar 20 miljoen euro extra in maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren. 

Download het persbericht van 1 december 2011.

Persbericht 10 november 2011

Op 10 november start de pilot Slim Leasen. Met deze proef willen we ervaring opdoen met het beïnvloeden van het reisgedrag van werknemers met een lease-auto.

Download het persbericht van 10 november 2011.

Persbericht 8 november 2011

In de landelijke Week van Het Nieuwe Werken (7-13 november) informeert Maastricht Bereikbaar over de uitkomsten van de tussentijdse evaluatie van de Pilot E-Stadskantoren. 

Download het persbericht van 8 november 2011.

Persbericht 21 oktober 2011

Programmabureau Maastricht Bereikbaar heeft een handige bereikbaarheidstool ontwikkeld met actuele en dynamische reisinformatie.  

Download het persbericht van 21 oktober 2011. 

Persbericht 19 oktober 2011

Maastricht Bereikbaar zet een speciaal treinkaartje voor 2 euro in.

Download het persbericht van 19 oktober 2011.

Persbericht 4 oktober 2011

Op maandag 3 oktober start de Pilot E-stadskantoren.

Download het persbericht van 4 oktober 2011. 

Persbericht 1 juni 2011

Op woensdag 1 juni start de Maastricht Bereikbaar E-bike Actie voor medewerkers van aangesloten bedrijven.

Download het persbericht van 1 juni 2011. 

Persbericht 18 mei 2011

Tijdens een slotmanifestatie op 18 mei presenteerde de projectgroep Goederenvervoer Maastricht de resultaten van de pilot 'De Beatrixhaven houdt Maastricht bereikbaar'. 

Download het persbericht van 18 mei 2011.

Persbericht 13 april 2011

Op 13 april heeft wethouder Albert Nuss de eerste Maastricht Bereikbaar OV-chipkaart in ontvangst genomen. 

Download het persbericht van 13 april 2011.

Persbericht 1 april 2011

Kandidaten gezocht voor Maastricht Bereikbaar FileReizigersDenktank om mee te denken over de bereikbaarheid van de regio Maastricht. 

Download het persbericht van 1 april 2011.

Persbericht 21 december 2010

Nieuwe website Maastricht Bereikbaar.nl met actuele parkeerinformatie online. 

Download het persbericht van 21 december 2010. 

Persbericht 6 september 2010

Vertegenwoordigers van werkgevers, aanbieders van mobiliteitsdiensten en overheden hebben een regioconvenant ondertekend.

Download het persbericht van 6 september 2010.

Op de hoogte blijven van acties en nieuws?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!