Ga direct naar het artikel
22 oktober 2019

Zuid-Limburg Bereikbaar op weg met slimme en duurzame mobiliteit

Sinds 2010 werken we samen met het Rijk, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en vele andere partners aan de bereikbaarheid van Maastricht. Nu gaan we verder met slimme, veilige en duurzame mobiliteit. Voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat in heel Zuid-Limburg. Bij die ambitie hoort een nieuwe naam en er horen nieuwe partners bij. Inmiddels zijn Zuid-Limburgse gemeenten aangesloten. Met die extra slagkracht zetten we slimme, duurzame en veilige mobiliteit nog steviger op de kaart. Om te beginnen laten we iedereen graag kennismaken met de nieuwe websites.

Rondom de ondertunneling van de A2 in Maastricht waren er zorgen. Komen forenzen terecht in files? Komt de bevoorrading van de stad in het geding? Samen met werkgevers boekten we successen en kregen we forenzen in beweging om anders te reizen. Ook bleef de stad bereikbaar tijdens de afsluiting van de Noorderbrug. We houden oog voor lokale details. Maastricht Bereikbaar blijft actief, o.a. met een aanpak speciaal voor de binnenstad.

Mobiliteit in de regio slim, duurzaam en veilig organiseren

Bijna elke reis kan slimmer. Is er een alternatief voor de auto? Of kan het gebruik van de auto efficiënter? Onze nieuwe online omgeving helpt reizigers hun gewoonten te herijken. Overgaan op ander gedrag is niet gemakkelijk. Met onze producten kan iedereen de beweging maken. 

  • Op ZuidLimburgBereikbaar.nl staat wat we doen voor overheden, werkgevers en ondernemers.
  • Op MaakdeBeweging.nl vinden forenzen en reizigers alternatieven voor slimme, veilige en duurzame mobiliteit in en naar Zuid-Limburg. Het is de ingang naar een concreet aanbod voor fietsstimulering, OV-gebruik en elektrisch rijden.
  • LogistiekBereikbaar.nl is het platform over duurzame en slimme (stads)logistiek.
  • MaastrichtBereikbaar.nl blijft reizigers als vanouds informeren over slim reizen naar hartje stad.

Jij beweegt toch ook mee voor slimme, duurzame en veilige mobiliteit in Zuid-Limburg? Wij blijven je er als vanouds bij helpen. Dat doen we vanaf oktober 2019 onder de vlag van Zuid-Limburg Bereikbaar.

Dit is het samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Limburg en de Zuid-Limburgse gemeenten. In het vernieuwde uitvoeringsprogramma staan naast bereikbaarheid en doorstroming ook veilige en duurzame mobiliteit centraal. Het bureau wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Limburg, gemeente Maastricht en een veertigtal grote werkgevers uit Zuid-Limburg.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief