Ga direct naar het artikel
15 december 2020

Wijziging dienstregeling openbaar vervoer (1)

Sinds de harde lockdown blijven we weer zo veel mogelijk thuis en maken we geen onnodige reizen. Is reizen voor jou nu noodzakelijk? Weet dan dat de vervoerders NS en Arriva in december jaarlijks hun dienstregeling wijzigen. De nieuwe dienstregeling is vanaf zondag 13 december 2020 ingegaan. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor Zuid-Limburg voor je op een rij gezet.

De buslijnen van Arriva

Regionale vervoerder Arriva voert enkele wijzigingen door voor het busvervoer zoals haltewijzigingen en vertrektijden. Nieuw in de regio Parkstad is de invoering van een stadsnetwerk met een duidelijker onderscheid tussen stads- en streekbussen. De stadsbussen hebben allemaal een laag nummer gekregen, variërend van lijn 1 tot en met 9. Er rijden nog elf streekbussen in de regio Parkstad en het aanpalende Heuvelland, variërend van de buslijnen 36 tot en met 56. Alle bussen voor scholieren zijn voortaan herkenbaar aan een driecijferig nummer dat met een 6 begint. Kijk voor alle wijzigingen op de website van Arriva.

Het treinverkeer van Arriva

De trajecten Kerkrade centrum-Sittard en Heerlen-Maastricht Randwyck blijven ongewijzigd. Voor de eerste en laatste trein op de lijn Aken- Maastricht geldt voortaan niet meer Maastricht, maar Heerlen als begin- en eindpunt. De hele vroege ochtendrit van de trein van Maastricht naar Aken rijdt niet meer vanaf Maastricht maar vanaf Heerlen naar Aachen:

  • Op werkdagen vertrekt de trein van 5.19 uur uit Maastricht, nu om 05:43 uur vanuit Heerlen.
  • Op zaterdag rijdt de trein van 6.19 uur uit Maastricht, nu om 06.43 uur vanuit Heerlen.
  • Op zondagen rijdt de trein van 7.19 uur uit Maastricht, nu om 7:43 uur vanuit Heerlen.

De nieuwe dienstregeling van Arriva heeft voor het verdere treinverkeer in Zuid-Limburg nauwelijks gevolgen. Kijk voor alle wijzigingen op de website van Arriva. Raadpleeg voor vertrek de reisplanner van Arriva of 9292.nl voor de actuele vertrektijden.

Wijzigingen bij NS

De wijzigingen in de dienstregeling bij vervoerder NS hebben geen gevolgen voor het treinverkeer in Zuid-Limburg. Wil je meer weten over de wijzigingen voor andere gebieden? Lees dan meer over de wijzigingen op de website van de NS.

 

 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief