Ga direct naar het artikel
17 april 2020

Werkzaamheden kunnen sneller door rustige wegen

Intussen gaan werkzaamheden op de snelwegen in Nederland en dus ook in Zuid-Limburg door. Er is vanwege de coronacrisis veel minder verkeer op de wegen en daardoor zijn aannemers in soms eerder klaar dan gepland. Rijkswaterstaat biedt bijvoorbeeld aannemers de mogelijkheid om meer uren aan een stuk door te werken als dat nodig is. 

Maatwerk

“In verband met de gevolgen van Corona, zien we dat er veel minder verkeer op de wegen is. Hierop hebben we ingespeeld door de aannemers de mogelijkheid te bieden flexibel met hun uren om te gaan”, aldus Renske Hamming van Rijkswaterstaat. “Het gaat hier om maatwerk. Per situatie en op aanvraag van de aannemer, wordt gekeken of Rijkswaterstaat met de werktijden kan schuiven.”

Ongehinderd doorwerken

“Zo moest er in het weekend van 21 maart bij knooppunt Kerensheide nieuw asfalt op een verbindingsweg van de A2 naar de A76. Doordat het zo rustig was op de weg, was er ruimte om voor en na het afgesproken tijdvak extra uren ter beschikking te stellen. Daardoor zijn er maar 1 nacht werkzaamheden met bijbehorende maatregelen geweest in plaats van de voorziene twee nachten. Prettiger voor iedereen, ook voor de weggebruiker!”

Grote projecten

Volgens Rijkswaterstaat is het niet mogelijk om grote projecten naar voren te schuiven nu de snelwegen zo stil zijn. Voor dergelijke projecten moeten er namelijk ook genoeg mensen en materieel beschikbaar zijn.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief