Ga direct naar het artikel
24 september 2019

Werk aan het spoor in Zuid-Limburg in september en oktober

In september en oktober wordt er op verschillende plekken aan het spoor gewerkt. Reis je regelmatig met de trein? Houd dan rekening met extra reistijd en vervangend busvervoer. Ook automobilisten moeten rekening houden met wegafzettingen. We zetten de werkzaamheden en gevolgen voor je reis met de trein of auto op een rijtje.

28-29 september: traject Sittard – Maastricht Randwyck

Zaterdag 28 september en zondag 29 september rijden er geen treinen van NS en Arriva tussen station Sittard en Maastricht Randwyck. Je kunt in het weekend gebruikmaken van de stopbussen van Arriva tussen Sittard en Maastricht of de snelbussen van NS. Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kun je gebruikmaken van de overige treinen (RS18 en NMBS) of de reguliere stadsbussen.
Verschillende spoorwegovergangen zijn afgesloten voor alle verkeer. Volg ter plekke de gele omleidingsborden.

7-25 oktober: afsluiting spoorwegovergang Weert bij Mariënwaard/Vaeshartelt

Van 7 tot en met 25 oktober is de spoorwegovergang Weert tussen Mariënwaard en Vaeshartelt afgesloten voor alle verkeer. Lokaal verkeer van en naar Vaeshartelt en Weert volgt een omleiding via de Mariënwaard, Maastrichterweg en Fregatweg. Volg ter plekke de gele omleidingsborden. 

11-20 oktober: traject Heerlen – Maastricht Randwyck

Vanwege werkzaamheden aan het spoor tussen Heerlen en Maastricht Randwyck is er op dit traject van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 20 oktober geen treinverkeer mogelijk. Reizigers kunnen gebruikmaken van de stop- en snelbussen van Arriva tussen Heerlen en Maastricht. Tussen Valkenburg – Klimmen – Ransdaal en Schin op Geul rijdt een pendelbus. Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kun je gebruikmaken van de stoptrein (Lijn RS12 Roermond – Maastricht Randwyck van Arriva of de NMBS) of gebruikmaken van de reguliere stadsbussen. Houd ook rekening met afgesloten spoorwegovergangen voor doorgaand verkeer en volg ter plekke de gele omleidingsborden.

Actuele dienstregeling

Kijk tijdens de werkzaamheden voor de actuele dienstregeling op de website van arriva.nl/limburg of www.ns.nl. Zo weet je altijd hoe laat jouw bus of trein vertrekt.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief