Ga direct naar het artikel
10 april 2019

Volop belangstelling voor ontwikkeling nieuwe reizigers-app

Straks een totale reis uitzoeken, plannen, boeken en betalen via één app, ook als het gaat om een grensoverschrijdende verplaatsing. Dat is het doel van de pilot die in 2020 van start gaat en waarvoor Provincie Limburg samen met Maastricht Bereikbaar momenteel een aanbesteding voorbereidt. Op maandag 8 april lieten twaalf bedrijven zich in het Provinciehuis informeren over de pilot ‘Mobility as a Service’ (MaaS) in Limburg die onderdeel uitmaakt van een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regionale en lokale overheden.

Toekomstgericht reizen mogelijk maken

De manier waarop we ons verplaatsen van A naar B verandert in rap tempo. Om niet achter de feiten aan te lopen, is het van belang dat overheden en bedrijfsleven experimenteren met praktische toepassingen die bijdragen aan duurzame mobiliteit. De pilot MaaS wordt gezien als een belangrijke stap om flexibele en grenzeloze mobiliteit aantrekkelijker te maken. In Limburg is dat grensoverschrijdende aspect extra belangrijk om de huidige verbindingen maar ook de toekomstige verbindingen en (deel)modaliteiten te ontsluiten in zowel binnen- als buitenland. 

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst werden de ambities en doelstellingen van het project gepresenteerd aan de geïnteresseerde bedrijven. Er werden ook vragen gesteld en ideeën getoetst. Bijvoorbeeld over de mogelijkheid om deze app op een rendabele manier te ontwikkelen, ook als dat betekent dat reizigers er in de gehele Euregio moeiteloos gebruik van kunnen maken. Of over de termijn die nodig is om een dergelijke app te ontwikkelen. Al met al is het de bedoeling dat de app in 2020 beschikbaar is.

Mobility As A Service
Innovatieve Pilots

Wil je meer weten over Innovatieve Pilots zoals Mobility as a Service? Bekijk dan de website Zuid-Limburg Bereikbaar

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief