Ga direct naar het artikel
Vermijd drukte. Koop lokaal, fysiek en online en kom bij voorkeur alleen.
7 april 2020

Update 6 april 2020: Afsluitingen grensovergangen België

In België gelden strengere maatregelen dan in Nederland. Alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan. Wil je de Belgische grens over? Alleen in de volgende zeven gevallen is het toegestaan om de grenzen te overschrijden.

  1. Woon-werkverkeer: met een werkgeversverklaring toegestaan. Mensen met vitale beroepen kunnen een vignet krijgen, zodat ze sneller de controles aan de grens kunnen passeren.
  2. Voortzetting medische zorg.
  3. Het verlenen van bijstand of zorg aan een oudere, minderjarige, gehandicapte of kwetsbaar persoon.
  4. Een begrafenis bijwonen binnen de familie.
  5. Co-ouderschap (minderjarige kinderen).
  6. Je dieren verzorgen die zich in het buitenland bevinden.
  7. Iemand binnen je gezin ophalen op een luchthaven in een van onze buurlanden.

Om sluipverkeer te voorkomen, zijn of worden de kleinere toegangswegen naar België volledig afgesloten. Hoor je bij de groep die met een werkgeversverklaring de grens over mag? Dan kan het zijn dat je niet meer op alle plekken door kunt en moet omrijden. Houd ook rekening met langere wachttijden aan de grens in verband met controles.

Controle aan de grens

Rij via de grote wegen zoals bijvoorbeeld de Maastrichtersteenweg in Maastricht, via de autoweg A76 of de brug tussen Roosteren en Maaseik. Hier wordt streng gecontroleerd, maar je kunt er met een verklaring doorrijden.

Meer info

Op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vind je de actuele informatie over de grensovergangen die dicht zijn.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief