Ga direct naar het artikel
Let op
De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben gevolgen voor onze mobiliteit, bekijk ze hier:
8 juli 2019

Tweede buslijn vanaf P+R Maastricht Noord

Sinds 8 juli wordt de halte P+R Maastricht Noord toegevoegd aan buslijn 30, die rijdt tussen Sittard en het station van Maastricht. Vanaf het gratis parkeerterrein P+R Maastricht Noord kun je dan ook met buslijn 30 voor €2 p.p. retour naar hartje stad reizen. 3 tot 5 personen kunnen samen reizen met een groepsticket van €5. Elk half uur vertrekt de bus. Je kunt uitstappen bij Station Maastricht en loopt zo Wyck in.

Werkzaamheden

Steeds meer bussen tussen P+R Maastricht Noord en het centrum zijn elektrisch. De afgelopen weken werden daarom elektrische oplaadpalen aangelegd. Om P+R Maastricht Noord toe te voegen aan de dienstregeling van buslijn 30, wordt een busbaan aangelegd. Buslijn 10 rijdt daarom via de in- en uitgang bij de Hoekerweg. Om dit mogelijk te maken, is daar tijdelijk de middenberm weggehaald. Na de werkzaamheden wordt dit weer hersteld. Ook op het tweede parkeerterrein van P+R Maastricht Noord zijn werkzaamheden ingepland. Er is daar grond verschoven. Dit wordt na de zomervakantie hersteld. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief