Ga direct naar het artikel
17 april 2020

Spullen van A naar B? Bel de fietskoerier!

Nu veel winkels de deuren gesloten hebben, groeit het aantal pakketten. De postbezorgers rapporteren allemaal drukte. Wie nu spullen wil versturen, kan ook kiezen voor de fietskoerier. De sportieve vervoerders zijn overal in het land in opkomst. In Maastricht opereren diverse fietskoeriers. Eén daarvan is Vleugels Fietskoeriers. Zij zijn druk in de weer met het bezorgen van medicijnen voor de 16 apotheken in hun klantenbestand. Maar ze schakelen graag een tandje bij in deze tijden.

Groen transport  

Voor kleine pakketten die korte afstanden moeten afleggen is de fiets een mooie optie. Vleugels bezorgt in de stad en ver daarbuiten. Ze kunnen snel leveren en laten op hun route geen uitlaatgassen achter. Nu meer winkels thuisbezorgen, krijgen de fietskoeriers er nieuwe klanten bij. We halen pakketjes op in de binnenstad en bezorgen ze bij mensen thuis. Raymond Pauwels van Vleugels Fietskoeriers: “Uiteraard doen we dit veilig. We zetten het pakketje voor de deur en bellen vervolgens aan. De klant pakt het pakketje terwijl we op afstand wachten. In deze tijden is het misschien nog wel leuker dan anders om een pakketje te ontvangen, dus we worden meestal getrakteerd op een leuke reactie! We halen ook producten bij mensen thuis op, bijvoorbeeld als ze voor reparatie naar de winkel moeten. Niet iedereen vindt het fijn om zelf nog de deur uit te gaan voor dit soort zaken.”  

Fietskoeriers in opkomst

Van de tienduizenden pakketten die dagelijks door Nederland reizen gaat maar een fractie per fiets. Maar de groei is groot. Steeds meer steden proberen de luchtkwaliteit in de binnensteden te verbeteren. De fietskoerier past perfect bij dit beleid. Normaal gesproken is het bovendien een groot voordeel dat een fietskoerier zonder enig oponthoud door het drukke stadsverkeer van Maastricht kan rijden. “Dat kan een busje op dit moment ook, maar onze bezorgers vinden het ook nu een feest om lekker op de fiets te zitten. Zeker met het mooie weer!”

 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief