Ga direct naar het artikel
6 april 2021

#Posifiets! Doe jij mee?

Inwoners, bezoekers, studenten, werknemers, ondernemers, werkgevers en belangenorganisaties. Iedereen kan mee doen aan de nieuwe campagne #posifiets. Dat is fietsen op zo’n manier dat je er zelf blij van wordt én niemand anders tot last bent. Samen maken we fietsen in Maastricht steeds leuker, makkelijker en veiliger.

Positieve beweging opstarten

#Posifiets is vaker de auto laten staan en op de fiets stappen. Parkeren in een fietsenrek, zodat de stoep vrij blijft. En fietsen met je hoofd in de wind in plaats van in je telefoon. En nog veel meer. De campagne is van start gegaan in april en zal het hele jaar duren. We kiezen niet voor één startschot, maar we gaan met elkaar een positieve beweging opstarten. Daar kun jij ook onderdeel van uitmaken.

Meisje Met Fiets Bij Fietsparkeerplek Straat

Waar kom je ons tegen?

Het #posifiets promoteam gaat op pad in Maastricht en deelt flyers en leuke gadgets uit. Op vrijdag 9  april tussen 08.00 uur en 18.00 uur en op zaterdag 10 april tussen 12.00 uur en 16.00 uur kom je ons promoteam tegen in Wyck bij o.a. de fietsenstalling bij het station, de stalling aan de Meerssenerweg, Alexander Battalaan, St. Maartenslaan, Bourgognestraat en de Wilhelminasingel. Ook rijdt de #Posifiets elektrische bakfiets op beide dagen tussen 12.00 uur en 15.00 uur rond. Alle data waarop het promoteam in actie komt, vind je op maastrichtbereikbaar.nl/posifiets

Zet je schrap voor vrolijke gezichten, schone lucht en een goed bereikbare binnenstad!

Campagnebeeld Posifiets 2
Alles over #Posifiets

Meer over de eerste activiteiten, deelnemers en andere fietsinfo.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief