Ga direct naar het artikel
29 november 2019

Parkeer slim tijdens de decembermaand

Kom je in december met de auto naar Magisch Maastricht of om te winkelen? Ga goed voorbereid op weg door gebruik te maken van onze parkeertips.

Tips

  • Parkeer alle dagen gratis op P+R Maastricht Noord en reis voor € 2 per persoon (dagretour) of voor € 5 groepsticket 3-5 personen verder met buslijn 10 en 30 naar hartje stad. Met minimaal één betalende volwassene reizen maximaal twee kinderen tussen de 4 en 11 jaar gratis mee. Arriva zet in de weekenden van Magisch Maastricht zelfs extra bussen van lijn 10 in om je sneller van en naar hartje stad te brengen.
  • Parkeren in het centrum kan natuurlijk ook. Maastricht is een compacte stad en je bent zo op je bestemming. Parkeer je op een van de P+W-terreinen aan de rand van de stad dan parkeer je voor een vast dagtarief en loop je binnen 10 minuten naar hartje Maastricht.
  • Bekijk alle parkeerlocaties en -tarieven op de Slimme kaart en actuele informatie over de beschikbaarheid van de parkeergarages
  • Parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).
  • Parkeertip: Laat geen waardevolle spullen achter in je auto als je je auto langs de straat geparkeerd hebt.

Betaald parkeren tijdens extra koopavonden 

Tijdens de extra koopavonden op 5, 20, 21 en 23 december betaal je in de straten van het centrum om te parkeren. Je koopt een geldig parkeerbewijs bij de parkeerautomaten. Deze automaten werken met een kentekensysteem. De parkeerder volgt de aanwijzingen op het scherm van de automaat en voert het kenteken in. Je hoeft geen ticket meer achter de voorruit te leggen. Voor je eigen administratie kun je een kwitantie printen bij de parkeerautomaat. Betalen kan met muntgeld, een bankpas of via mobiel belparkeren. Je betaalt dan alleen de werkelijke parkeertijd. Betalen kan door te bellen, te sms'en of via een app op je telefoon.

Parkeren voor gehandicapten? Denk aan de parkeerschijf!

Maak je gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats? Dan is het belangrijk dat je zowel een gehandicaptenparkeerkaart als een juist ingestelde blauwe parkeerschijf zichtbaar in je voorruit hebt liggen. Je bent dan maximaal 3 uur vrijgesteld van betaald parkeren. Heb je een van de twee of beiden niet? Koop dan een parkeerkaart bij de parkeerautomaat of maak gebruik van mobiel belparkeren.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief