Toon nieuws over:
Vooruitblik wegwerkzaamheden najaar 2018

Vooruitblik wegwerkzaamheden najaar 2018

De definitieve infrastructuur voor het nieuwe Noorderbrugtracé komt steeds dichterbij. Voor de uitvoering van het project staan er dit najaar nog twee laatste grote hinderklussen voor verkeer in Maastricht-West op de planning. Rijkswaterstaat gaat daarnaast nog aan de slag op de snelweg. We blikken alvast vooruit.

Fietsroutes Noorderbrug en Groene Loper

Fietsroutes Noorderbrug en Groene Loper

Er is veel veranderd aan de wegen in Maastricht. Ook voor (brom)fietsers en voetgangers! Het fiets- en voetpad van de Noorderbrug is weer open. En in Maastricht-Oost biedt de Groene Loper volop ruimte aan langzaam verkeer. We leggen de routes nog eens aan je uit. Handig voor als je na de zomervakantie weer op de tweewieler stapt naar je school of werk.

Eerste reacties fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’

Eerste reacties fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’

Op zaterdag 14 juli zijn we bij het Centraal Station gestart met de fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’. Inmiddels is de eerste flyeractie van een week afgerond. Fout geparkeerde fietsen kregen een symbolische rode kaart met daarop info over het gebruik van de ondergrondse stalling. We hebben veel reacties gekregen van fietsers, inwoners, bezoekers, ondernemers en hun medewerkers. De brede mix aan verschillende reacties vertonen óók overeenkomsten: er is nog sprake van onbekendheid en we moeten samenwerken om de stationsomgeving bereikbaar te houden. In augustus en september komen vervolgacties.

Voortgang fietsbrug Europalaan in Beek

Voortgang fietsbrug Europalaan in Beek

Hij valt op: de witte, stalen fietsbrug bij de Europalaan in Beek. Sinds de plaatsing in juni werkt aannemer Dura Vermeer aan de afbouw van de brug. Zo zijn bij de noordelijke op- en afrit schanskorven aangebracht: stalen manden gevuld met stenen. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn straks te zien vanaf het fietspad. Ook worden nog leuningen en verlichting geplaatst. Helaas duren deze werkzaamheden langer dan verwacht, waardoor de openstelling van de brug opschuift naar dit najaar.

Elke beweging telt: Maastricht Bereikbaar 2010-2018 en verder

Elke beweging telt: Maastricht Bereikbaar 2010-2018 en verder

Op woensdag 4 juli verscheen het kennisboekje ‘Elke beweging telt. Maastricht Bereikbaar 2010-2018 en verder’. In deze uitgave zijn in vogelvlucht onze resultaten en aanpak over 2010-2018 te lezen. In de digitale versie van het kennisboekje is filmmateriaal toegevoegd voor een aanvullende kijk op onze aanpak.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief