Toon nieuws over:
“Het stationsplein moet vooral een leuk en toegankelijk plein zijn voor iedereen!

“Het stationsplein moet vooral een leuk en toegankelijk plein zijn voor iedereen!"

Begin 2018 opende de ondergrondse fietsenstalling bij het station haar deuren. Gemeente Maastricht, ProRail en NS investeerden samen in een aantrekkelijke, veilige en ondergrondse fietsenstalling. Samen met stationsmanager Ger Pagters en manager fietsenstalling Richard van Kan van NS blikken we terug op de fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’. Ook kijken we vooruit naar de ontwikkelingen die er in de stationsomgeving op stapel staan.

Fietsbrug bij Europalaan in Beek op 26 oktober open

Fietsbrug bij Europalaan in Beek op 26 oktober open

De nieuwe fietsbrug over de Europalaan in Beek gaat op vrijdag 26 oktober in de loop van de dag open. Dan kunnen (brom)fietsers in één keer de weg oversteken, zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten. Helemaal af is de brug nog niet: de LED-verlichting in de leuningen ontbreekt nog. Die kan helaas pas in het voorjaar worden aangebracht. Maar dat is geen reden om de ingebruikname van de fietsbrug uit te stellen. De brug wordt voldoende verlicht door lichtbronnen in de omgeving, en dus kan ‘ie veilig gebruikt worden.

Extra verkeersdrukte door Duitse en Belgische feestdagen

Extra verkeersdrukte door Duitse en Belgische feestdagen

De Duitse en Belgische feestdagen op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) zorgen steevast voor extra verkeersdrukte in en rond Maastricht. Door de laatste werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé staan de wegen in Maastricht-West en naar de parkeerterreinen in het centrum extra onder druk. We informeren je over de rijroutes en geven je tips om slim op weg te gaan, zodat je minder last hebt van hinder.

Uitbreiding P+R Maastricht Noord bijna klaar

Uitbreiding P+R Maastricht Noord bijna klaar

P+R Maastricht Noord is inmiddels een bekende uitvalsbasis voor forenzen en bezoekers van de binnenstad. Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug in augustus 2017 was er tijdelijk een extra parkeerterrein beschikbaar, direct naast het bestaande terrein. Gemeente Maastricht richt dit extra terrein nu definitief in. Zo is er onlangs geasfalteerd en bestraat. Vanaf 1 november is het nieuwe terrein gebruiksklaar. In de loop van 2019 komt er zelfs nog een bedrijfsruimte met horecagelegenheid bij.

Hoe is het nu met….. Noël Wilmes en zijn e-cargobike?

Hoe is het nu met….. Noël Wilmes en zijn e-cargobike?

In september 2017 kocht Noël Wilmes met hulp van Maastricht Bereikbaar een elektrische cargobike van het merk Babboe. Een uitkomst voor de ambulant werkend kapper. De e-cargobike heeft een ruime bak, waar al zijn spullen in passen. Noël is nu 7.700 fietskilometers verder, waarvan hij 2.500 kilometer aflegde op zonne-energie. Hij installeerde eigenhandig zonnepanelen op het door hemzelf ontworpen en gemaakte deksel.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief