Toon nieuws over:
Stationsplein leger en ondergrondse fietsenstalling voller

Stationsplein leger en ondergrondse fietsenstalling voller

In de maand september zijn fietscoaches actief op het stationsplein, in de Stationsstraat, de Percée, de Wyckerbrugstraat en de Rechtstraat. Ze wijzen fietsers op de ondergrondse stalling en andere stallingsmogelijkheden in het stadsdeel Wyck. Tegelijkertijd heeft de gemeente een opschoonactie gehouden en zogenaamde weesfietsen verwijderd. De resultaten zijn voor iedereen zichtbaar: het Stationsplein is leger en in de ondergrondse fietsenstalling is het drukker.

Weekendafsluitingen in Maastricht-Zuid

Weekendafsluitingen in Maastricht-Zuid

Aankomend weekend moet verkeer in Maastricht-Zuid rekening houden met hinder op de Oeslingerbaan. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het viaduct over de A2 bij de Oeslingerbaan (afrit 55). Houd tijdens de weekendafsluiting rekening met omleidingen en extra reistijd van circa 5 tot 10 minuten. Lees onze bereikbaarheidsinformatie en ga goed voorbereid op weg.

Wisseling van de wacht bij Maastricht Bereikbaar

Wisseling van de wacht bij Maastricht Bereikbaar

Met ingang van 1 oktober zal Katya Ivanova haar werkzaamheden als programmamanager bij Maastricht Bereikbaar beëindigen. Zij zal haar inzet voor duurzame mobiliteit voortzetten bij de nieuwe programmadirectie Mobiliteit en Gebieden van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Louis Prompers zal vanaf die datum de functie van programmamanager Maastricht Bereikbaar gaan vervullen.

Het maatschappelijk voordeel van 6 jaar fietsstimulering in Zuid-Limburg

Het maatschappelijk voordeel van 6 jaar fietsstimulering in Zuid-Limburg

Sinds 2012 zet Maastricht Bereikbaar zich samen met partners in om het gebruik van de fiets en e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren. Dat doen we door het aanbieden van (probeer)acties bij werknemers/forenzen van onze aangesloten werkgevers. En met succes! Want uit een recente kosten-batenanalyse (MKBA) blijkt dat elke euro die door de jaren heen in het project Fietsimpuls is geïnvesteerd, het dubbele aan maatschappelijk voordeel oplevert.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief