Toon nieuws over:
Fietsbrug bij Beek 7 weken afgesloten

Fietsbrug bij Beek 7 weken afgesloten

Vanaf maandag 8 april start Dura Vermeer met de laatste werkzaamheden voor de nieuwe fietsbrug over de Europalaan in Beek. De fietsbrug maakt onderdeel uit van de snelle fietsroute tussen Maastricht en Sittard.

Hoe gebruiken jongeren in Maastricht de fiets?

Hoe gebruiken jongeren in Maastricht de fiets?

De jongerenraad van Maastricht, JONGR., doet momenteel onderzoek naar het fietsgedrag van jongeren in Maastricht. De resultaten uit het onderzoek leggen ze als advies voor aan de gemeenteraad van Maastricht. De vragen zijn opgesteld in afstemming met Maastricht Bereikbaar als samenwerkingspartner voor een bereikbare, leefbare en gastvrije binnenstad.

Even broodje kopen bij P+R Maastricht Noord

Even broodje kopen bij P+R Maastricht Noord

Sinds begin maart is broodjeszaak Subway geopend. Het parkeerterrein bij P+R Maastricht Noord werd eind 2018 uitgebreid naar 538 parkeerplaatsen. Vlak naast het terrein bouwde Logic All haar nieuwe bedrijfsgebouw met plek voor een openbare horecagelegenheid van 100 m2. Logic All neemt per 1 april haar intrek in de nieuwe bedrijfsruimte. Het bedrijf is gespecialiseerd in opleidingen en advies op het gebied van veiligheid, Arbo, verkeer, transport en logistiek.

De helft minder ritten én ruim 75 ton CO2-reductie per jaar

De helft minder ritten én ruim 75 ton CO2-reductie per jaar

Familiebedrijf Houben Vastgoedservice gelegen aan de Punterweg in Maastricht wist samen met Maastricht Bereikbaar in korte tijd logistiek enorme stappen te zetten. Algemeen directeur Bianca Houben: “Terwijl het bedrijf groeide, zorgden we met dezelfde klantvriendelijkheid en service, die klanten van ons gewend zijn, tegelijkertijd voor een afname van 1.590 afgelegde kilometers per dag met als gevolg een CO2-reductie van maar liefst 75.946 kg per jaar. Dat is mooi te vergelijken met de jaarlijkse CO2-uitstoot van negen huishoudens."

Meer structuur, meer overzicht, minder ritten

Meer structuur, meer overzicht, minder ritten

Laudy is een kerngezond, Limburgs bouwbedrijf. In de afgelopen twee jaar zijn werkprocessen geharmoniseerd en zijn nieuwe ict-systemen geïmplementeerd. Maastricht Bereikbaar sloot bij dit traject aan om mee te denken, ervaringen te delen en te bekijken waar de logistiek nog efficiënter kon.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief