Toon nieuws over:
Mobiliteit én leefbaarheid gaan hand in hand

Mobiliteit én leefbaarheid gaan hand in hand

Maastricht Bereikbaar en haar partners hebben in het jaarprogramma voor 2019 afspraken gemaakt om te werken aan toekomstgericht reizen voor bezoekers van de stad Maastricht, inwoners, werkgevers en hun medewerkers. De contouren van de eerste projecten waar mobiliteit én leefbaarheid voor een gastvrije binnenstad hand in hand gaan zijn inmiddels zichtbaar.

In 55 minuten met de trein van Maastricht naar Aachen

In 55 minuten met de trein van Maastricht naar Aachen

Vanaf 27 januari reis je op de lijn RE18 met je eigen ov-chipkaart in minder dan een uur met de trein van Maastricht naar Aachen. Of je nu voor je werk reist of een bezoek brengt aan de stad Aachen, reizen over de grens was nog nooit zo gemakkelijk.

Het stationsgebied blijft in beweging

Het stationsgebied blijft in beweging

Het afgelopen jaar kreeg het stationsgebied in Wyck een nieuw aanzicht. De fietsen verdwenen ondergronds in de stalling en het bovengrondse stationsgebied werd vernieuwd. In 2019 gaat de herinrichting van de stationsomgeving verder. De bushalte voor internationale bussen aan de Meerssenerweg krijgt een nieuwe plek. NS renoveert het stationsgebouw en gaat samen met de gemeente en ProRail aan de slag met de realisatie van een inpandige scooterstalling in het stationsgebouw.

‘Materialen komen ’s nachts. De tijdwinst is enorm.’

‘Materialen komen ’s nachts. De tijdwinst is enorm.’

Het Nederlandse hoofdkantoor van Otis zit in Utrecht, maar het bekende Amerikaanse bedrijf voor liften en roltrappen is actief over de hele wereld. In Limburg zijn dagelijks tientallen monteurs van Otis onderweg. Cyril Lambermon, Supply Chain manager bij Otis, vertelt over zijn ervaringen met Maastricht Bereikbaar op het gebied van slimmer werken en efficiënter plannen.

Medewerkers aangesloten werkgevers bedankt!

Medewerkers aangesloten werkgevers bedankt!

Jaarlijks houden wij een onderzoek over duurzame mobiliteit onder de medewerkers van de ruim 30 bij ons aangesloten werkgevers. Via deze zogenaamde effectmeting evalueren we onze acties, producten en diensten die we in 2018 bij de werkgevers hebben uitgevoerd. De medewerkers krijgen vragen voorgeschoteld als: Ben jij slimmer gaan reizen? Lever je een bijdrage aan een beter milieu en persoonlijke vitaliteit?

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief