Toon nieuws over:
Maastricht Bereikbaar in 2019 aan de slag met toekomstgericht rijden

Maastricht Bereikbaar in 2019 aan de slag met toekomstgericht rijden

In het nieuwe programma voor 2019 gaat Maastricht Bereikbaar ook aan de slag met toekomstgericht autorijden. Zoals het stimuleren van het rijden met elektrische auto’s via de actie van Lease naar E-lease. Als jouw werkgever is aangesloten bij Maastricht Bereikbaar, kun je aan deze actie meedoen. In het najaar van 2018 is Maastricht Bereikbaar al van start gegaan met de actie Band op Spanning.

Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Maastricht Bereikbaar werkt aan toekomstgericht reizen. Voor de economische vitaliteit van Zuid-Limburg blijven we bereikbaarheid en doorstroming centraal stellen, omdat de druk op het wegennet kwetsbaar blijft. Tegelijkertijd doen we dat, méér dan voorheen, op een duurzame, toekomstbestendige manier. Zo leveren we concrete bijdragen aan het klimaatbeleid, een leefbare omgeving en persoonlijke gezondheid. We blijven inzetten op gedragsverandering: minder autogebruik, meer fiets, OV, P+R etc. Nieuw in het programma is de aandacht voor een effectiever, milieuvriendelijker autogebruik. Nieuw is ook dat we gaan werken aan een meer gebiedsgerichte aanpak voor bijvoorbeeld een binnenstad en economische kerngebieden. Sinds onze start in 2010 werken we al succesvol samen met werkgevers, belangenorganisaties, kennisinstituten, aanbieders van mobiliteitsdiensten en overheden.

Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, verbruik je minder brandstof, maak je minder lawaai en verbeter je de luchtkwaliteit. Samen met stichting Band op Spanning en partners in Zuid-Limburg komen we in actie! Op verschillende locaties geven we auto's extra lucht. Zo waren we aanwezig bij het MECC tijdens Jumping Indoor Maastricht en voorzagen we de banden van de medewerkers van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen van extra lucht. Bij maar liefst 85% van de gecontroleerde auto's bleek de bandenspanning niet op orde en werden de banden opgepompt. Dankzij deze actie realiseren we bijna 4.000 kg CO2-besparing! Tenminste, voor de komende periode; want het is slim om je bandenspanning elke twee maanden te checken. Op 15 en 20 december geven we extra lucht aan auto’s die gratis parkeren op P+R Maastricht Noord.

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk is directeur van de landelijke stichting Band op Spanning. Zijn hart ligt bij het oplossen van natuur- en milieuproblemen. Niet alleen praten, maar vooral aanpakken is zijn motto. Zo bedacht hij de slimme bandenpomp en vooral de (software) techniek erachter. Zijn de banden op de juiste spanning, gaan ze langer mee, rijd je veiliger en draag je bij aan een beter milieu. Maastricht Bereikbaar heeft de stichting uitgenodigd om ook in de stad Maastricht te zorgen voor de juiste ‘spanning’.

Opletten bij de Boschstraat

Opletten bij de Boschstraat

Het is zover. De laatste grote hinderklussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé in Maastricht-West zijn klaar. Dat betekent wennen aan de nieuwe, definitieve verkeerssituaties. Ga je de weg op? Zet je automatische piloot of navigatie uit en let goed op! Volg de borden en wees extra alert op onverwacht gedrag van andere weggebruikers.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief