Toon nieuws over:
Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Geef je banden lucht! Rij veilig en check elke twee maanden je banden

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, verbruik je minder brandstof, maak je minder lawaai en verbeter je de luchtkwaliteit. Samen met stichting Band op Spanning en partners in Zuid-Limburg komen we in actie! Op verschillende locaties geven we auto's extra lucht. Zo waren we aanwezig bij het MECC tijdens Jumping Indoor Maastricht en voorzagen we de banden van de medewerkers van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen van extra lucht. Bij maar liefst 85% van de gecontroleerde auto's bleek de bandenspanning niet op orde en werden de banden opgepompt. Dankzij deze actie realiseren we bijna 4.000 kg CO2-besparing! Tenminste, voor de komende periode; want het is slim om je bandenspanning elke twee maanden te checken. Op 15 en 20 december geven we extra lucht aan auto’s die gratis parkeren op P+R Maastricht Noord.

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden: “Niet alleen praten, maar vooral aanpakken”

Laurens Drogendijk is directeur van de landelijke stichting Band op Spanning. Zijn hart ligt bij het oplossen van natuur- en milieuproblemen. Niet alleen praten, maar vooral aanpakken is zijn motto. Zo bedacht hij de slimme bandenpomp en vooral de (software) techniek erachter. Zijn de banden op de juiste spanning, gaan ze langer mee, rijd je veiliger en draag je bij aan een beter milieu. Maastricht Bereikbaar heeft de stichting uitgenodigd om ook in de stad Maastricht te zorgen voor de juiste ‘spanning’.

Opletten bij de Boschstraat

Opletten bij de Boschstraat

Het is zover. De laatste grote hinderklussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé in Maastricht-West zijn klaar. Dat betekent wennen aan de nieuwe, definitieve verkeerssituaties. Ga je de weg op? Zet je automatische piloot of navigatie uit en let goed op! Volg de borden en wees extra alert op onverwacht gedrag van andere weggebruikers.

“Deelfiets goede aanvulling op woon-werkreis via OV”

“Deelfiets goede aanvulling op woon-werkreis via OV”

De Provincie Limburg heeft sinds april 2018 een eigen Arriva Nextbike station met 10 deelfietsen. Een bewuste keuze laat Patrick Souren, coördinator Servicedesk bij de Provincie Limburg, weten: “We zochten een alternatief om aan de vraag van dienstfietsen te kunnen blijven voldoen. Veel medewerkers maken gebruik van onze eigen fietsen. We kozen voor een Arriva Nextbike station op ons eigen terrein.”

Nachtafsluitingen Koning Willem Alexandertunnel

Nachtafsluitingen Koning Willem Alexandertunnel

Rijkswaterstaat sluit in de avond en nacht van zaterdag 24 november op zondag 25 november de volledige Koning Willem-Alexandertunnel. Alle vier de buizen (A2 en N2) zijn dan dicht. Aansluitend volgen in de week van 26 november nachtafsluitingen van de N2-buizen en enkele op- en afritten van de A2.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief