Toon nieuws over:
Parkeerinformatieborden werken weer

Parkeerinformatieborden werken weer

Door een storing werkten de digitale borden die vrije parkeerplaatsen in de stad aangeven lange tijd niet. Sinds 26 juli werken de digitale borden in de stad weer. Ook via de Slimme Kaart op de website van Maastricht Bereikbaar is de actuele situatie weer te bekijken. De technische storing in het systeem is op verzoek van de Gemeente Maastricht onderzocht en wordt de komende periode nog verder geanalyseerd.

“Winst maken en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan hand in hand!”

“Winst maken en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan hand in hand!”

Voor ieder logistiek bedrijf is het interessant om minder kilometers te rijden, is de stelling van logistiek makelaar Mark Luikens. Om zo min mogelijk in de spits te rijden. Om niet in een file te staan. Om niet met halfvolle vrachtauto’s op de weg te zijn. Als je efficiënter gaat werken, stoot je ook minder CO2 uit. Daarom geeft Mark logistieke bedrijven advies op maat om te vergroenen en dit resulteert in flinke kostenbesparing.

Lekkers uit de natuur vanuit de e-cargo bike

Lekkers uit de natuur vanuit de e-cargo bike

De Zuid-Limburgse fruitteler Huids vof zocht een oplossing voor fruit met een plek of een deukje. Appels met een andere vorm kunnen prima in appelwijn of appelcider. Drie studenten van HAS Hogeschool Venlo/Den Bosch onderzochten de marktwaarde van de wijn en de cider om te kunnen kiezen voor één van de twee. Met de de e-cargo bike van Maastricht Bereikbaar trokken ze er duurzaam op uit op zoek naar proefpersonen.

Tweede buslijn vanaf P+R Maastricht Noord

Tweede buslijn vanaf P+R Maastricht Noord

Sinds 8 juli wordt de halte P+R Maastricht Noord toegevoegd aan buslijn 30, die rijdt tussen Sittard en het station van Maastricht. Vanaf het gratis parkeerterrein P+R Maastricht Noord kun je dan ook met buslijn 30 voor €2 p.p. retour naar hartje stad reizen. 3 tot 5 personen kunnen samen reizen met een groepsticket van €5. Elk half uur vertrekt de bus. Je kunt uitstappen bij Station Maastricht en loopt zo Wyck in.

In juli geen treinen tussen Sittard en Maastricht

In juli geen treinen tussen Sittard en Maastricht

Van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juli werkt Prorail aan het spoor tussen Bunde en Maastricht. Er rijden in deze periode geen treinen tussen Sittard en Maastricht, maar snel- en stopbussen. Tussen Maastricht Centraal en Maastricht Randwyck rijden de treinen van Arriva en NMBS wel.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief