Toon nieuws over:
Nu ook van start: Roermond Bereikbaar

Nu ook van start: Roermond Bereikbaar

De gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg zijn de eerste drie grote werkgevers die zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar. De voorbereidingen voor Roermond Bereikbaar om met vele partners, zoals Maastricht Bereikbaar en de Provincie Limburg, te werken aan een gastvrije en bereikbare stad en regio zijn eind 2017 begonnen. De start van de wegwerkzaamheden voor groot onderhoud aan de A73, de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de N280 gecombineerd met de drukke weekenddagen en Duitse feestdagen vragen om extra alertheid.

Met één app een reis plannen, boeken en betalen

Met één app een reis plannen, boeken en betalen

Met één app naar je werk, 's avonds na de bioscoop naar huis. Met een vervoermiddel dat op dat moment het beste uitkomt: fiets, bus, taxi of auto. Met een druk op de knop is duidelijk welke vervoerskaarten, abonnementen of telefoonnummers voor een taxi nodig zijn. Je plant, boekt en betaalt je reis met één app: dat is Mobility as a Service (MaaS). Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s, waaronder Limburg, creëren samen de basisvoorwaarden voor MaaS. Samen met de Provincie Limburg is Maastricht Bereikbaar gestart met de Limburgse pilot van MaaS. Binnenkort meer!

Concerten André Rieu op het Vrijthof

Concerten André Rieu op het Vrijthof

Op woensdag 4 tot en met zondag 8 juli, op donderdag 12 tot en met zondag 15 juli en op donderdag 19 tot en met zondag 22 juli staat ook dit jaar het Vrijthof weer in het teken van de zomerconcerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Net zoals vorige jaren is het hele plein bestempeld tot evenemententerrein en er zijn enkele speciale regelingen om de overlast tot een minimum te beperken. We informeren je over de bereikbaarheid.

Maastricht Bereikbaar wint 1e prijs Beter Benutten Award 2015

Maastricht Bereikbaar wint 1e prijs Beter Benutten Award 2015

Tijdens de jaarlijkse Resultatendag Beter Benutten op 25 juni won Maastricht Bereikbaar de Beter Benutten Award 2015. Minister Schultz Van Haegen reikte de prijs uit. Volgens de jury stak de inzending van Maastricht - het project Kom op, kies slim! - met kop en schouders uit boven de andere inzendingen. Dit jaar was het thema gedragsbeïnvloeding.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief