Toon nieuws over:
Start fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’

Start fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’

Maastricht wil fietsers graag faciliteren. Daarom is onder meer de supermoderne ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station aangelegd. Dagelijks maken al zo’n 1.500 fietsers hiervan gebruik. Bij de oude overdekte stalling stonden er vroeger zo’n 200 per dag. Dus we gaan vooruit. Maar er is ruimte voor 3.000 fietsen! Bovengronds stallen is dus niet meer nodig. Met de fietscampagne ‘Staat ‘ie goed?’/ Parked just right?’ roepen we iedereen op (in 2 talen) om ondergronds te parkeren. Samen kunnen we de stationsomgeving bereikbaar houden.

Kennisboekje Elke beweging telt

Kennisboekje Elke beweging telt

Op woensdag 4 juli kregen alle deelnemers van de mobiliteitsdag in Limbricht een exemplaar van het kennisboekje ‘Elke beweging telt. Maastricht Bereikbaar 2010-2018 en verder’ mee naar huis. In deze uitgave zijn in vogelvlucht onze resultaten en aanpak over 2010-2018 te lezen. In de digitale versie van het kennisboekje is filmmateriaal toegevoegd voor een aanvullende kijk op onze aanpak.

KING of the ROAD: David Radder van 14

KING of the ROAD: David Radder van 14

David Radder van 14 is een KING of the ROAD. Iedere dag fietst hij vanuit Maastricht op zijn e-mountainbike naar zijn school in Tongeren. Dagelijks legt hij zo over de gloeiende Maastrichtersteenweg 50 kilometer af.

Fietspad Noorderbrug open vanaf 18 juli

Fietspad Noorderbrug open vanaf 18 juli

Al 15 maanden rijden (brom)fietsers een ‘brugje om’ via de Wilhelminabrug. Daar komt binnenkort een einde aan, want op woensdagmiddag 18 juli gaat de hoofdfietsroute van de Noorderbrug weer open. Dat vieren we uiteraard met wat lekkers. Geen vlaai dit keer, wel een ijsje. Toch een ‘maar’: nog niet alle fietsverbindingen bij de Noorderbrug zijn deze zomer klaar. De fietspaden tussen Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg volgen begin 2019. Tot die tijd moeten (brom)fietsers tussen de binnenstad en Maastricht-Oost nog omrijden.

Van bereikbaarheid naar duurzame mobiliteit

Van bereikbaarheid naar duurzame mobiliteit

Op woensdag 4 juli vond de traditionele zomerbijeenkomst plaats van Maastricht Bereikbaar voor werkgevers die zich bij het programmabureau hebben aangesloten. Het programma was deze keer gecombineerd met een inspiratiebijeenkomst van Provincie Limburg over een nieuwe koers voor mobiliteit in Limburg.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief