Toon nieuws over:
Kies een passend parkeertarief

Kies een passend parkeertarief

Vanaf 1 januari gelden er nieuwe parkeertarieven in Maastricht. Bezoek je met de auto het centrum van Maastricht, maak dan gebruik van onze reis- en parkeertips. Zo kies je de parkeerplek die het beste aansluit bij de aard van je bezoek: veel of weinig tijd, dichtbij je bestemming of iets verder lopen, groot of klein budget.

Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Nieuw programma 2019 voor ‘Slimme en duurzame mobiliteit’

Maastricht Bereikbaar werkt aan toekomstgericht reizen. Voor de economische vitaliteit van Zuid-Limburg blijven we bereikbaarheid en doorstroming centraal stellen, omdat de druk op het wegennet kwetsbaar blijft. Tegelijkertijd doen we dat, méér dan voorheen, op een duurzame, toekomstbestendige manier. Zo leveren we concrete bijdragen aan het klimaatbeleid, een leefbare omgeving en persoonlijke gezondheid. We blijven inzetten op gedragsverandering: minder autogebruik, meer fiets, OV, P+R etc. Nieuw in het programma is de aandacht voor een effectiever, milieuvriendelijker autogebruik. Nieuw is ook dat we gaan werken aan een meer gebiedsgerichte aanpak voor bijvoorbeeld een binnenstad en economische kerngebieden. Sinds onze start in 2010 werken we al succesvol samen met werkgevers, belangenorganisaties, kennisinstituten, aanbieders van mobiliteitsdiensten en overheden.

Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Tijdens de drukke decembermaand houden we stad en regio graag zo goed mogelijk bereikbaar. Daarom bieden we ook dit jaar weer verschillende acties aan waarmee je voordelig naar het centrum kunt reizen. Zodat we met z’n allen minder last hebben van verkeersdrukte.

Fiets mee door deze winter

Fiets mee door deze winter

Winterfietsen is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor het milieu. Met elke adem die je uitstoot, komen er weer minder uitlaatgassen in de lucht. Doe mee aan de winteractie en laat zien hoe jij weer en wind trotseert. Inspireer anderen en je maakt ook nog eens kans op leuke prijzen!

Maastricht Bereikbaar in 2019 aan de slag met toekomstgericht rijden

Maastricht Bereikbaar in 2019 aan de slag met toekomstgericht rijden

In het nieuwe programma voor 2019 gaat Maastricht Bereikbaar ook aan de slag met toekomstgericht autorijden. Zoals het stimuleren van het rijden met elektrische auto’s via de actie van Lease naar E-lease. Als jouw werkgever is aangesloten bij Maastricht Bereikbaar, kun je aan deze actie meedoen. In het najaar van 2018 is Maastricht Bereikbaar al van start gegaan met de actie Band op Spanning.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief