Toon nieuws over:
Parkeren in Maastricht? Let dan even op!

Parkeren in Maastricht? Let dan even op!

Door een technische storing bij Q-park werken de digitale informatieborden (PRIS) die de vrije parkeerplaatsen in de stad aangeven tijdelijk niet. Ook via de Slimme Kaart op de website van Maastricht Bereikbaar is de actuele situatie van vrije parkeerplaatsen niet te bekijken. Gemeente Maastricht en Q-park proberen de technische storing zo snel als mogelijk te verhelpen.

Het nieuwe rijden: “Het lastige is om consequent te blijven.”

Het nieuwe rijden: “Het lastige is om consequent te blijven.”

Maarten Ouwerkerk heeft met zijn 72 jaar al aardig wat jaren ervaring in het verkeer en probeert al zuinig te rijden. Toch was hij benieuwd of hij met de cursus ‘Het nieuwe rijden’ aangeboden door Maastricht Bereikbaar nog iets nieuws zou leren. “De cursus is me heel goed bevallen. Het was leuk om te zien dat er toch nog verbetering mogelijk is. Maar je moet wel consequent zijn in je rijgedrag. Dat is af en toe best lastig.”

Hoe rij je slim naar Maastricht-West?

Hoe rij je slim naar Maastricht-West?

De rijroutes voor automobilisten vanuit de Noorderbrug, de A2 en de A79 richting Maastricht-West zijn door de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé veranderd. Op de kaart zie hoe je vanaf de Noorderbrug/A2/A79 slim rijdt naar Maastricht-West.

Bereikbaarheid tijdens Maria Hemelvaart en Preuvenemint

Bereikbaarheid tijdens Maria Hemelvaart en Preuvenemint

Ook in augustus bruist het weer in Maastricht. Op donderdag 15 augustus vieren onze Belgische buren traditiegetrouw Maria Hemelvaart. Van 22 tot 25 augustus staat het Vrijthof weer in het teken van hét culinaire festival het Preuvenemint. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

"Ingesleten gewoonten zijn van invloed op je brandstofverbruik"

Woensdag 24 juli namen vier chauffeurs plaats naast een instructeur die hen alles vertelde over rijden met minder brandstof, oftewel het nieuwe rijden. Inez Delsing was een van de deelnemers. Met bijna 30 jaar een rijbewijs op zak, staat Inez open voor een nieuwe manier van rijden. “De generatie van nu krijgt zuinig rijden aangeleerd tijdens de rijlessen. Maar voor mij was het echt leuk om te zien hoeveel je ingesleten gewoonten van invloed zijn op je brandstofverbruik en door het nieuwe rijden een bijdrage kunt leveren aan vermindering van de CO2-uitstoot.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief