Ga direct naar het artikel
24 juli 2020

Op ontdekkingstocht in Zuid-Limburg?

Hoe goed kennen we onze omgeving eigenlijk? Ook deze zomer is genoeg te ontdekken en beleven. Van Visit Zuid-Limburg en Visit Maastricht kregen we elf tips die je niet wil missen. Van street art tot weekmarkten, Zuid-Limburg heeft het.

Tip #1: Voor kunst hoef je niet altijd naar een museum. Ontdek de nodige creativiteit gewoon in de openlucht. Wandelend door mural-hoofdstad Heerlen geniet je volop van street art, Ook in Valkenburg en Maastricht is street art te vinden. 

Tip #2: Ga terug in de tijd in het karakteristieke mergellandschap van Zuid-Limburg in Valkenburg, Voerendaal en de Bemelerberg. Het zijn een paar van de weinige plekken ter wereld waar het Krijt zichtbaar is.

Tip #3: Bezoek niet alleen de vele terrassen en restaurants in de steden, maar ook in de kleinere dorpen.

Tip #4: Wandel door de onbekende Zuid-Limburgse bossen van o.a. Bunde.

Tip #5: Ontdek het Toscane van Zuid-Limburg oftewel de Bemelerberg en wordt beloond met de mooie panoramische uitzichten.

Tip #6: Hou je van koken? Bezoek één van de weekmarkten om verse groenten en ingrediënten te kopen om zelf een eigen maaltijd op tafel te zetten.

Tip #7: Ben je sportief en hou je van fietsen? Deze top 10 kuitenbijters is een uitdaging voor zowel wielrenners als e-bikers. Je wordt beloond met de mooiste vergezichten.

Tip #8: Ga over de grens. Struin langs de Maas door de natuurgebieden van de Rivierpark Maasvalleien doe ook België aan.

Tip #9: Geniet je van het heuvelland? Parkeer dan aan de rand van het natuurgebied bij een van de natuurtransferia in Zuid-Limburg. Zo kan iedereen blijven genieten van het landschap. Ook in Maastricht  kun je je op plekken in een andere wereld wanen. Het Frontenpark is een ruw natuurgebied in het centrum van Maastricht en ideaal voor een rustige wandeling weg van de drukte. Het is eigenlijk de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier. In het Maastricht Visitor Center is er ook een wandeling te koop voor in het Frontenpark. Of maak een wandeling door Stadspark en waan je in Parijs door de stadsmuur en het groen.

Tip #10: In Maastricht kun je verschillende rondleidingen, proeverijen en workshops met een geselecteerd clubjes boeken. Veilig en rustig. Denk aan een bierproeverij, stadsrondleiding, grottenrondleiding, workshop vlaaibakken etc.

Tip #11: Geniet van een hapje en een drankje terwijl je naar livemuziek luistert. Dit kan van wo t/m zonder in het Jekerkwartier onder het initiatief Borrel Noten Iedereen neemt plek aan een eigen tafeltje en onder het genot van een hapje en drankje geniet je van verschillende genres livemuziek. Het is net alsof je op vakantie bent.

Meer tips voor een bezoek aan het Limburgse paradijs vind je terug op de website van Visit Zuid-Limburg.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief