Ga direct naar het artikel
14 december 2020

Op bezinning in Zuid-Limburg: wandel een camini

De feestdagen worden anders dan anders. Reizen beperken we tot een minimum. Wil je tijdens de feestdagen ook thuis fit blijven? Zoek dan naar mogelijkheden dicht bij huis om slim en veilig erop uit te trekken. Wandel bijvoorbeeld een van de 11 camini’s in Zuid-Limburg. Deze pelgrimswandelingen zijn speciaal samengesteld door Visit Zuid-Limburg. De startpunten liggen verspreid door heel Zuid-Limburg: Susteren, Gulpen, Sittard-Geleen of Meerssen.

Veilig op pad

De camini’s in Zuid-Limburg liggen allemaal langs de originele Jacobsroute en zijn doormiddel van spreuken en opdrachten speciaal ingericht op bezinning en bewustwording. De losse routebeschrijving van alle routes kun je downloaden op de website van Visit Zuid-Limburg. Vier camini’s dicht bij huis en ideaal voor een winterse dag stellen we graag aan je voor. Let op: ga veilig op pad in tijden van corona. Lees vooraf aan je wandeling de tips van Visit Zuid-Limburg.

Wandeling #1 - Susteren – De route van het anders zijn

Een ommetje door het zuiden van Susteren. De route van 5,4 km start op het Salvatorplein 1 in Susteren (gratis parkeren) en voert je langs de Sint-Amelbergabasiliek, dwars door het IJzerenbos en net langs de Duitse grens.

Wandeling #2 - Sittard-Geleen – De zintuigenroute

Deze route van 10,3 km loopt langs de stadsparken van Sittard-Geleen. Bezinning vind je onderweg in de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Bij de heilige Pater Karel vonden duizenden mensen hun heil. Het startpunt is bij Laco Glanerbrook in Geleen. Parkeren is hier gratis.

Wandeling #3 - Meerssen - De route van jezelf ontmoeten

Met zijn adembenemende Basiliek van het Heilige Sacrament, elegante Proosdijpark en interessante synagoge is het centrum van Meerssen zeer de moeite waard. De wandelroute van 9,2 km neemt je na een kijkje in deze schitterende kern bovendien mee naar het bosrijke gebied ten oosten van Meerssen. Het startpunt is op de Markt in Meerssen.

Wandeling #4 - Gulpen - De route van de stilte …

Het klooster van Wittem (Gulpen) is een waar pelgrimsoord, dat uitnodigt tot stilte. Je kunt er een kaarsje aansteken in de kloosterkerk of een van de devotiekapellen. De uitnodiging is om deze wandelroute van 4,9 km volledig in stilte te lopen en te ontdekken wat er dan in je gebeurt. Het startpunt ligt aan de Van Plettenbergweg 13 in Wittem.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief