Ga direct naar het artikel
18 april 2019

Onderzoek naar storingen Parkeerinformatiesysteem (PRIS) in Maastricht

De parkeerbezetting op de website van Maastricht Bereikbaar en via PRIS - het parkeerinformatiesysteem – in de stad, is het resultaat van datastromen tussen Q-Park, gemeente Maastricht en programmabureau Maastricht Bereikbaar. Ze geven de parkeerbezettingsgraad in de parkeergarages- en terreinen weer in het centrum van Maastricht.

Storingen uitwisseling datastromen

Afgelopen december waren er storingen in de uitwisseling van de verschillende datastromen. De borden van het PRIS en de Slimme Kaart op de website van Maastricht Bereikbaar gaven aan dat er nog vrije parkeerplaatsen zouden zijn, terwijl er garages vol waren. De datastromen zijn daarop onderzocht en de storingen opgelost. Helaas blijven dezelfde problemen zich voordoen en is besloten om de PRIS borden in de stad uit te zetten. Ook op de website van Maastricht Bereikbaar staat geen actuele info over de bezettingsgraad van de parkeergarages. 

Onderzoek naar storingen

Gemeente Maastricht en Q-Park hebben besloten een onafhankelijk bureau de komende maanden onderzoek te laten doen naar de omvang, de oorzaken en oplossingen. Mogelijk moeten systemen worden omgebouwd of opnieuw worden ingericht. Via het nieuws op de website en de social media kanalen van Maastricht Bereikbaar houden wij je op de hoogte over de vorderingen.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief