Ga direct naar het artikel
4 mei 2021

Ondernemer Blanche Dael zet stap naar verduurzamen Stadslogistiek

Ook koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael is per 1 mei gestart met het bezorgen van particuliere bestellingen in Maastricht met behulp van fietskoeriers. De keuze is aan de klant om te kiezen voor de ‘groene bezorgoptie’. Het bezorgen in Maastricht met een fietskoerier past bij de duurzame ambities van Blanche Dael om vóór 2025 tevens alle horecabestellingen in Maastricht co2-neutraal te bezorgen. Blanche Dael werkt samen met Vleugels Fietskoeriers.

 “We zijn blij dat we onze klanten in Maastricht nu de mogelijkheid bieden om voor een duurzame en groene bezorgoptie te kiezen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel binnen Blanche Dael en het bezorgen per lokale fietskoerier past daar naadloos bij. In de nabije toekomst willen we ál onze bestellingen in Maastricht co2-neutraal gaan bezorgen.” aldus Albert Berghof, directeur Blanche Dael. Onlangs publiceerde Blanche Dael haar duurzaamheidsambities en verantwoording in een ISO26000 MVO verklaring www.blanchedael.nl

Schermafbeelding 2021 05 04 Om 15.53.11

Het initiatief van Blanche Dael past in de ambities van de invoering van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). ZES is gericht op een meer efficiënte en duurzame aanpak van alle bestel- en vrachtverkeer dat in het stadscentrum moet zijn en een gezonde en aantrekkelijke stad. Fietskoeriers Vleugels tekende al eerder de Akte van Ambitie ZES.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief