Werkzaamheden Kennedybrug

Van september tot december zijn er werkzaamheden aan de Kennedybrug, Prins Bisschopsingel en het Koningin Emmaplein. Er komt een busbaan en er wordt gewerkt aan bushaltes. De werkzaamheden vinden plaats in fases om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Ook wordt er ’s nachts en in het weekend gewerkt. Maastricht Bereikbaar biedt tijdens de werkzaamheden alternatieven. Meer informatie hierover vindt u vanaf augustus op de website.

Aanpassingen nodig voor nieuwe streeklijn Meerssen - Gulpen
De busbaan en -haltes zijn nodig voor de nieuwe buslijn die tussen Meerssen en Gulpen komt. Deze streeklijn gaat in 2016 ook het centrum van Maastricht en Randwyck rechtstreeks verbinden met een route over de Kennedybrug.

Overzicht werkzaamheden
Om de streeklijn goed te laten functioneren, zijn de volgende werkzaamheden nodig:

  • Aanleggen van een busbaan op de Kennedybrug, vanaf de krul (richting Maasboulevard) tot het eerste verkeerslicht op de Prins Bisschopsingel.
  • Aanleggen van bushaltes aan beide zijden van de Prins Bisschopsingel, ter hoogte van het politiebureau en de Tapijnkazerne.
  • Aanleggen van een bushalte bij het Tongerseplein tussen de aparte rijbaan komende vanaf de Tongerseweg, en de afslag richting de Prins Bisschopsingel.
  • Verlengen van de bestaande bushalte op de Hertogsingel.
  • Aanleggen van nieuwe bushaltes bij het Koningin Emmaplein en een vrijliggend fietspad dat aansluit op de fietsroute Bilserbaan – Brusselsestraat. 

Meer weten?
Kijk voor actuele informatie de komende maanden op: www.maastrichtbereikbaar.nl/wegwerk-kennedybrug.