Werkzaamheden fietsenstalling bij station

Station Maastricht krijgt aan de Meerssenerweg een nieuwe fietsenstalling met ongeveer dubbel zo veel fietsparkeerplaatsen als de huidige fietsenstalling met 350 plaatsen. De werkzaamheden starten op 19 oktober en duren tot 18 december 2015. Er komt een tijdelijke fietsenstalling naast de trap van het station, de hinder voor reizigers is beperkt.

Extra fietsparkeerplaatsen

Als de fietsenstalling klaar is, zijn er meer dan 600 stallingsplaatsen voor fietsen aan de oostkant van het station. Er komt een 2-laags stalling met overkapping. U kunt uw fiets met een liftsysteem naar de 2e etage van de stalling tillen. ProRail, gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar financieren de fietsenstalling. Half 2016 starten ook werkzaamheden aan de voorzijde van het station voor een nieuwe ondergrondse fietsenstalling, waar ongeveer 3.000 fietsen kunnen staan.

Overlast beperkt

De werkzaamheden starten op 19 oktober en duren tot half december. De vervanging van de fietsenstalling vindt in fasen plaats, daardoor blijft de capaciteit hetzelfde. Ook de trap richting de sporen en stationshal blijft tijdens de werkzaamheden open. De hinder voor reizigers is beperkt. Via informatieborden krijgen fietsers en voetgangers informatie over de gewijzigde situatie.