Werkzaamheden Ambyerstraat-Noord vanaf 13 oktober

In de wijk Amby wordt vanaf 13 oktober op verschillende plekken aan de weg gewerkt. De Ambyerstraat-Noord is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleidingen en verkeersmaatregelen

Op de Ambyerstraat-Noord is tijdens de werkzaamheden geen doorgaand verkeer meer mogelijk en is er een omleiding via de Westrand, Gravenstraat en Schovenlaan. De buslijnen van Veolia worden omgeleid via de Van Goghstraat, de Cramer van Brienenstraat en het Severenplein.

Aan de noordzijde van de Van Goghstraat en de westzijde van de Cramer van Brienenstraat wordt een tijdelijk parkeerverbod ingesteld.

De werkzaamheden vallen enkele weken samen met werkzaamheden aan de Terblijterweg. Op de Terblijterweg kunt u daarvan hinder ondervinden. 

Winkels blijven bereikbaar

Winkels in Amby blijven bereikbaar. De gemeente probeert de overlast tot een minimum te beperken en u op tijd te informeren. De parkeerplaatsen aan de Ambyerstraat-Noord kunnen tijdelijk niet gebruikt worden. Daarom leggen we op de middenberm van het Severenplein tussen de Cramer van Brienenstraat en de Van Slijpestraat tijdelijk parkeerplaatsen aan.

Planning

De werkzaamheden in Amby duren tot begin 2015. Planning is afhankelijk van weersomstandigheden.

Neem fiets of OV

Maastricht Bereikbaar organiseert in het najaar een actie. Wie werkt in Maastricht, al slim reist en (maximaal vijf) collega’s overhaalt om ook te gaan fietsen, treinen of bussen, wordt daarvoor beloond met vier euro per collega per slimme reisdag. De actie loopt van 27 oktober tot 28 november. Wie meedoet, kan in die periode gratis een e-bike of fiets proberen of vier weken gratis reizen met de trein. Op die manier kunt u bijdragen aan de bereikbaarheid van Amby.

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op: www.maastrichtbereikbaar.nl/fietsofovmee