Wegafsluitingen eind juni met verkeershinder

Maastricht Bereikbaar informeert je over verkeershinder in en om de stad. Eind juni gaat de herinrichting van de Ambyerstraat-Noord een nieuwe fase in, 25 juni is er verkeershinder door een grote demonstratie en verder zijn er de komende tijd diverse nachtafsluitingen van belangrijke wegen. We lichten er een aantal voor je uit, met 5-10 minuten omrijden.

Voor alle afsluitingen geldt: let goed op de (gele) borden en volg indien nodig de aanwijzingen van verkeersregelaars op.

19 juni–eind juli: nieuwe fase afsluiting Ambyerstraat-Noord

 • Naar verwachting gaat vanaf maandag 19 juni 2017 de herinrichting van de Ambyerstraat-Noord een nieuwe fase in. Dan volgt een afsluiting tussen Hagenstraat en Nieuwe Limmelderweg voor alle verkeer.
 • Voor automobilisten geldt een omleiding via de Ambyerstraat-Zuid, Terblijterweg, Viaductweg, Meerssenerweg, Mariënwaard, Nieuwe Limmelderweg en andersom.
 • Fietsers rijden via de Hagenstraat en het Hagenpad.

25 juni: verkeershinder door mensenketting

 • Op 25 juni 2017 tussen 14.00 en 15.00 uur is er een grote demonstratie tegen de kerncentrale in Tihange, in de vorm van een menselijke ketting van bijna 90 kilometer tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange.
 • Uitgangspunt is dat dit zo veel mogelijk buiten de rijbanen voor auto’s en fietsers plaatsvindt. Maar op sommige plekken zijn verkeersmaatregelen nodig en kan verkeershinder ontstaan.
 • Route mensenketting in en om Maastricht: Hoge Weerd, Lage Weerd, Gouvernementspad, Sphinxlunet, Bloemenweg, Joseph Bechlaan, Kruisstraat, Dorpsstraat Cadier en Keer en verder via de N278 tot aan Vaals.
 • Automobilisten en (brom)fietsers op en nabij deze route moeten van 12.00 - 17.00 uur rekening houden met korte omleidingen, snelheidsbeperkingen en mogelijke vertraging. Over de hele lengte van het traject geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. 
 • Parkeren is op 25 jni toegestaan in de groenbermen langs het fietspad aan de linkerzijde in de rijrichting van Maastricht naar Vaals.
 • Bekijk de uitgebreide informatie over de mensenketting en de verkeersmaatregelen op de website van de provincie Limburg.

Diverse nachtafsluitingen

 • Maandelijks tunnelonderhoud: in de avond/nacht van 21 op 22 juni (N2-buizen) en van 22 op 23 juni (A2-buizen). Verkeer kan doorrijden via de tunnelbuizen die open zijn. Lokaal verkeer wordt bij de afsluiting van de N2-buizen omgeleid.
 • Oprit 54 voor verkeer vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting zuiden, inclusief de oprit vanaf de Sint Gerardusweg: van 22 op 23 juni.
 • A76: onderhoud in beide rijrichtingen tussen knooppunt Kunderberg en oprit 2 Geleen. De werkzaamheden vinden 's avonds en 's nachts plaats in verschillende weekenden tussen 30 juni en 3 september. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Rijkswaterstaat. Enkele omleidingen lopen via knooppunt Kruisdonk. Tijdens de nachtafsluitingen kan het hier dus drukker zijn. 

Meer weten?

Kijk voor de omleidingen en actuele verkeersdrukte op onze Slimme Kaart. Verder herinneren we je graag nog aan de gewijzigde rijroutes bij de Viaductweg en het kruispunt bij de brandweerkazerne sinds 17 juni.