Weekendafsluiting Fr. Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg

In het weekend van 17 februari 20.00 uur tot 20 februari 0.00 uur voert het project Noorderburgtracé werkzaamheden bij het kruispunt Franciscus Romanusweg - Borgharenweg. De Franciscus Romanusweg is tijdens het hele weekend afgesloten voor alle verkeer tussen de Borgharenweg en Viaductweg. Winkels en bedrijven zijn steeds bereikbaar via omleidingen.

De afsluiting gebeurt als voorbereiding op de werkzaamheden die vanaf dit voorjaar nodig zijn voor de herinrichting van het kruispunt bij de brandweerkazerne. 

Omleidingen

  • Autoverkeer vanaf Noorderbrug/Viaductweg naar de Franciscus Romanusweg en andersom volgt een omleiding via de Willem Alexanderweg, Balijeweg en Borgharenweg. mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png
  • (Brom)fietsers en voetgangers worden via de nieuwe rijbanen bij knooppunt Oost – ten noorden van de Viaductweg – van en naar de Borgharenweg/Willem Alexanderweg geleid. mb_zw_cmyk_fiets_p_w.pngmb_zw_cmyk_zakenman_1.png
  • Overdag is de François de Veijestraat bereikbaar voor verkeer.

luchtfoto_fr_romanus.jpg

Parkeergarage en winkels bereikbaar

De Q-Park parkeergarage de Griend en de winkels aan de Franciscus Romanusweg en François de Veijestraat zijn steeds bereikbaar via de omleidingen. Volg de gele borden!

Vooruitblik

Na de weekendafsluiting wordt de Borgharenweg weer afgesloten tot 20 maart voor verkeer voor de laatste werkzaamheden. Vervolgens gaat eind maart de Franciscus Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg gedurende twee maanden dicht voor alle verkeer. Automobilisten, voetgangers en (brom)fietsers moeten dan een omleiding volgen via de nieuwe rijbanen binnen het Tregaterrein. We houden u op de hoogte!

Slim(mer) op weg

Ga slim op weg en check voor vertrek onze Slimme Kaart. Daar vindt u een actueel overzicht van waar er aan de weg wordt gewerkt en welke omleidingsroutes er gelden. Maar u krijgt ook meer inzicht in de drukte op het wegennet in en rond Maastricht.