Weekendafsluiting A79 én acties uitgesteld tot 27-30 mei

De weekendafsluiting van de A79 bij Maastricht van 29 april tot 2 mei gaat niet door. Vanwege de slechte weersvoorspellingen, schuiven de geplande asfaltwerkzaamheden én de acties van Maastricht Bereikbaar door naar het reserveweekend: van vrijdagavond 27 mei tot maandagochtend 30 mei. In het weekend van 29 april tot 2 mei kan verkeer op de A79 in beide rijrichtingen gewoon doorgaan.

Afsluiting A79

  • Van vrijdagavond 27 mei 20.00 uur tot maandagochtend 30 mei 06.00 uur is de A79 richting Heerlen/Aken van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 Bunde volledig afgesloten. Oprit 1 Bunde blijft open. 
  • Voor verkeer vanuit Maastricht richting Heerlen/Aken is er een omleiding via de A2 en A76.
  • Verkeer naar Maastricht ondervindt geen hinder. P+R Maastricht Noord blijft ook bereikbaar.

Reis slim en voordelig!

Tijdens de weekendafsluiting van de A79 biedt Maastricht Bereikbaar aantrekkelijke alternatieven voor de auto op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei: 

  • Met buslijn 50 (Vaals/Aken-Maastricht) en 51 (Brunssum-Maastricht) reist u voor de prijs van 1 dagkaartje (€ 6,- of € 8,50 tot of vanuit Aken) retour met maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen jonger dan 12 jaar. 
  • Reis voor € 2,- met de trein retour op de trajecten Sittard-Maastricht Randwyck, Eijsden-Maastricht en Kerkrade Centrum-Maastricht Randwyck.   

Meer informatie over de weekendafsluiting van de A79 en de verschillende acties vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/a79. 

Reist u toch met de auto? 

Gaat u toch de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd, oplopend tot circa 30 minuten. Kijk op onze Slimme Kaart voor de actuele verkeerssituatie en waar u uw auto voordelig kunt parkeren. Gratis parkeren kan op P+R Maastricht Noord, te bereiken vanaf de A2 via afrit 52 en vanaf de A79 via afrit 1. Als u vanuit Heerlen komt, is afrit 1 gewoon open. Van hieruit reist u voor € 1,- per persoon met lijn 100 naar de binnenstad en weer terug. 

Let op: werkzaamheden zijn weersafhankelijk

Of het werk in het weekend van 27-30 mei kan doorgaan, is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuiven de werkzaamheden én de acties door. De beslissing valt enkele dagen voor aanvang van het weekendwerk. Kijk op onze website voor de actuele planning

Meer informatie

Op www.a2maastricht.nl/a79 leest u meer over de werkzaamheden.