Weekendafsluiting A76 van 24-27 juni 2016

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 27 juni 1.00 uur asfaltwerkzaamheden uit op de A76 richting Heerlen en Duitsland tussen knooppunt Kerensheide en knooppunt Ten Esschen. Houd rekening met afsluitingen, omleidingsroutes en extra reistijd, oplopend tot een half uur.

Verkeershinder A76 en bij knooppunt Kruisdonk

  • De A76 is het hele weekend afgesloten in de richting van Heerlen en Duitsland, tussen knooppunt Kerensheide en knooppunt Ten Esschen. Verkeer vanuit Eindhoven, België en Maastricht wordt omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute aan. Een deel van het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Kruisdonk. Om het extra verkeer hier op te kunnen vangen, zijn ook rondom het knooppunt diverse afsluitingen nodig.
  • In de andere rijrichting (richting Maastricht en België) is op de A76 tussen Geleen en knooppunt Kerensheide tijdens het hele weekend 1 rijstrook beschikbaar. Verkeer vanuit Heerlen kan doorrijden, maar moet rekening houden met een vertraging van 5 tot 10 minuten.

Slimme reisalternatieven

Tijdens de weekendafsluiting van de A76 biedt Maastricht Bereikbaar op zaterdag 25 en zondag 26 juni gunstige alternatieven voor de auto. U kunt op deze 2 dagen voordelig reizen met de trein op een aantal trajecten, en zo verkeershinder vermijden. Op de website van Maastricht Bereikbaar leest u binnenkort meer over de treinacties.

Let op: planning is weersafhankelijk

Of de werkzaamheden in het geplande weekend doorgaan, hangt af van het weer. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. De beslissing valt op de donderdag voor aanvang van het weekendwerk. Bij uitstel van werkzaamheden schuiven óók de treinacties door.

Meer informatie volgt

Uitgebreide informatie over de werkzaamheden, de verschillende afsluitingen en omleidingen voor verkeer volgt spoedig op de website van Rijkswaterstaat. Houd de berichtgeving van Rijkswaterstaat in de gaten. Via de website van Maastricht Bereikbaar en via onze nieuwsbrief informeren we u later in juni over de treinacties.