"We hebben nog nooit zó veel van de zomer meegekregen"

Het Super Platelet Team van Maastricht University deed mee aan de actie Samen Slim Reizen en is enthousiast. Twee leden van het team hebben zelfs een e-bike gekocht.

"Wij vonden de deelname aan de voorjaarsactie Samen Slim Reizen erg plezierig. Velen van ons reizen regelmatig met het OV of gebruiken de fiets om op het werk te komen, maar op deze manier wordt gestimuleerd om de auto nog vaker te laten staan. Deze actie is vooral een leuke groepsactiviteit en omdat je het aantal punten van alle teamgenoten kunt zien, motiveert dat extra. Dankzij het hoge aantal punten dat we hebben behaald, gaan we met het team een dagje uit als beloning."

Twee teamleden die 25 kilometer van het werk wonen en voordat de actie begon vooral met de auto naar het werk kwamen, probeerden tijdens Samen Slim Reizen de e-bike uit. Dit beviel zo goed, dat ze ook meteen een e-bike hebben gekocht. “We hebben heel veel gefietst en nog nooit zó veel van de zomer meegekregen. Het is bevorderend voor je rust en zelfs meditatief om met de fiets naar het werk te gaan”, was een van de uitspraken van het team over hun positieve ervaringen met de actie Samen Slim Reizen.