Wat is uw P+R-dag?

Er zijn werkdagen en vrije dagen, feestdagen en balansdagen, baaldagen en topdagen. Maar kent u de P+R-dag al? Dat is een dag waarop u een stukje met de auto reist en een stukje met de fiets, bus of trein. Werkt u bij een partner van Maastricht Bereikbaar? Parkeer uw auto gratis op een P+R in Zuid-Limburg en reis nu gratis verder met het OV!

Een dagje zonder verkeer- en parkeerstress, een dagje minder CO2-uitstoot en meer beweging. Het is allemaal mogelijk dankzij de vele P+R’s in de regio. Dat zijn altijd de goedkoopste parkeerplekken van de stad/het dorp – vaak zelfs gratis. En de OV-verbindingen vanaf de P+R’s zijn de laatste tijd enorm verbeterd. Vaak rijdt er elk kwartier een bus of trein. En het leuke is dat u het nu gratis 4 weken kunt uitproberen!

Reisadvies op maat

Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om te proberen hoe zo’n P+R-dag in uw week past. Bijna iedereen die het een keertje doet, zegt: kon ik maar vaker een P+R-dag nemen. En meestal kan dat ook, want u wordt er steeds handiger in. U checkt de slimme kaart voor de actuele verkeerssituatie en een overzicht van alle P+R-locaties. Of u voert er uw bestemming in voor een reisadvies op maat. Op een gegeven moment weet u precies wanneer een P+R-dag voor u interessant is. En dat voelt goed!

Wat is uw P+R-dag?

Natuurlijk komt het niet altijd uit en is het soms gewoon handiger om in uw auto te stappen. Maar dat is niet meer vanzelfsprekend de snelste of voordeligste keus. Daarom bekijken steeds meer mensen het per dag. De ene dag met de auto naar uw bestemming, de andere dag relaxed parkeren op een P+R en verder reizen hoe het u uitkomt. 

Kijk snel op www.maastrichtbereikbaar.nl/ontdek-p-r voor meer informatie en aanmelden!