Verkeerssituatie op en rond Noorderbrug vanaf 18 maart 2017

De uitvoering van het project Noorderbrugtracé is in volle gang. Sinds zaterdagavond 18 maart 18.00 uur moet verkeer op en rond de Noorderbrug rekening houden met hinder en wijzigingen in rijroutes. We informeren u over de bereikbaarheid.

Sinds zaterdag 18 maart 18.00 uur gelden verkeersmaatregelen op verschillende locaties:

  • Op de Noorderbrug richting kruispunt Geusselt is 1 rijstrook vervallen en geldt een aangepaste snelheid (50 km/uur). Autoverkeer dat de stad uit rijdt moet - met name tijdens de spits - rekening houden met vertraging en extra reistijd.
  • Het fiets- en voetpad van de Noorderbrug is langdurig dicht tot in de zomer van 2018. Omleiding via Wilhelminabrug. Kijk op: www.maastrichtbereikbaar.nl/brugje-om.
  • Tot 12 mei 2017: afsluiting van de Franciscus Romanusweg tussen Viaductweg en Borgharenweg voor alle verkeer. Verkeer rijdt via de nieuwe rijbanen bij knooppunt Oost (tussen brandweerkazerne en Borgharenweg) en de Borgharenweg, die dan weer open is.
  • Tot 12 mei 2017: 1-richtingsverkeer bij de Willem Alexanderweg tussen Bersebastraat en Balijeweg. Omleiding voor automobilisten richting Noorderbrug. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen door.

Ga slim op weg!

  • Check voor vertrek de Slimme Kaart met actuele informatie over afsluitingen, omleidingen, extra reistijd en drukte op de weg. Let onderweg goed op de borden!
  • Kom in beweging en ontvang een beloning. U komt in aanmerking als u nu nog regelmatig met de auto over de Noorderbrug of Kennedybrug reist. Aanmelden kan nog tot 9 april 2017. 
  • Probeer gratis een e-bike. Voor iedereen die woont of werkt in Maastricht. De probeerpoule is net vernieuwd. Kijk op: www.ontdekdeebike.nl/uitgiftepunt.
  • Snel naar hartje stad met buslijn 10. Vanaf P+R Maastricht Noord reist u in 10-15 minuten naar het centrum. De bus heeft vrij baan bij de Willem Alexanderweg.

Vooruitblik

Vanaf 12 mei verandert de verkeerssituatie opnieuw. De Franciscus Romanusweg gaat dan weer open voor verkeer, maar de situatie wordt niet meer als vanouds. Vanaf half mei start de laatste fase van de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne. Dan is een afsluiting nodig van de Willem-Alexanderweg tussen Dolmansstraat en Viaductweg. Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

Opgelet! Planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.noorderbrugmaastricht.nl