Verkeershinder tijdens uitvoering Noorderbrugtracé

Vanaf eind augustus merkt u dat de uitvoering van het project Noorderbrugtráce is gestart. Verkeershinder is dan onvermijdelijk. We zetten een aantal wegwerkzaamheden voor u op een rijtje.

De werkzaamheden brengen afsluitingen en omleidingen met zich mee. Voor korte én lange duur. Reken op extra reistijd en kijk voor u vertrekt op de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van de actuele verkeerssituatie en kunt u vooraf rekening houden met extra reistijd.

1-richtingsverkeer Fort Willemweg mb_zw_cmyk_bus_bus.pngmb_zw_cmyk_auto_auto_1.png    

Vanaf maandag 29 augustus geldt voor automobilisten 1-richtingsverkeer bij de Fort Willemweg tussen Cabergerweg en Gentelaan. Dat is nodig voor de realisatie van de nieuwe verkeersstructuur in Maastricht-West. Fase 1 loopt tot half maart 2017:

  • Autoverkeer richting Maastricht-West en België (Via Regia) kan doorgaan. Let op: tussen Cabergerweg en Gentelaan is rechts afslaan niet mogelijk. Alleen bij rotonde Brusselseweg kan autoverkeer als vanouds afslaan. Omleiding voor autoverkeer van Maastricht-West naar de Noorderbrug. Extra reistijd: minder dan 10 minuten.
  • Voor (brom)fietsers in beide richtingen gelden omleidingen. Volg hiervoor de gele borden.

  • Busverkeer richting oosten volgt de omleidingsroute voor autoverkeer. Busverkeer richting Maastricht-West gaat via de gebruikelijke route door. De bushalte aan het Frans van de Laarplein vervalt. Ter hoogte van de Brusselseweg/Fagotstraat komt een tijdelijke halte. 

eenrichtingsverkeer_fort_willemweg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Afsluiting Gebr. van Limburgstraatmb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

  • Van 29 augustus tot en met 5 september 2016 is de Gebroeders van Limburgstraat tussen Bosscherweg en Frederic Stroekenstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Extra reistijd: 5 tot 10 minuten.

Afsluiting Lage Frontweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_fiets_p_w.pngmb_zw_cmyk_zakenman_1.png

  • Vanaf 29 augustus 2016 tot half 2017 is de Lage Frontweg afgesloten voor doorgaand verkeer, inclusief (brom)fietsers en voetgangers. Extra reistijd: minder dan 5 minuten.

Hinder vanaf eind september  mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Na de zomer begint ook de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne in Maastricht-Oost. De Borgharenweg krijgt als eerste een nieuwe inrichting en is daarom vanaf eind september afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bussen, (brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Meer informatie

Via de nieuwsbrief van het project Noorderbrugtracé blijft u op de hoogte van de planning van werkzaamheden en gevolgen. Of bekijk de belangrijkste hinderklussen in de 2e helft van 2016 op de website van het project Noorderbrug.