Verkeer tijdens ombouw knooppunt Europaplein

Sinds eind 2016 rijdt er verkeer door de Koning Willem- Alexandertunnel. Nog niet alle routes zijn in gebruik, omdat de infrastructuur nog niet klaar is. In 2017 gaan de werkzaamheden voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht door. Om zo snel mogelijk toe te kunnen werken naar de definitieve situatie, zijn deze week de werkzaamheden bij knooppunt Europaplein gestart. Dit brengt opnieuw verkeershinder en wijzigingen in rijroutes met zich mee.

Afsluitingen op- en afritten A2

Voor de ombouw van knooppunt Europaplein zijn tot begin april 2017 de volgende wegafsluitingen nodig:

  • Oprit vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting Luik en Sint Gerardusweg is afgesloten. De oprit vanaf de Sint Gerardusweg naar de A2 richting Luik blijft wel open.
  • Afrit 54 van de A2 (Maastricht-Centrum Zuid/Cadier en Keer/N278) is afgesloten voor verkeer komende vanuit Luik naar de Akersteenweg.

Omleidingen voor lokaal verkeer

  • Van John F. Kennedysingel naar A2 richting Luik: omleiding via John F. Kennedysingel - Renier Nafzgerstraat -  Limburglaan - Hoge Weerd - Köbbesweg - oprit 56 (Gronsveld)
  • Vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid of Cadier en Keer (N278/John F. Kennedysingel/Akersteenweg): omleiding via afrit 56 (Gronsveld) - Köbbesweg - Hoge Weerd - Limburglaan - John F. Kennedysingel
  • Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 5 tot 10 minuten. Volg de gele omleidingsborden langs de weg of kijk vooraf op onze Slimme Kaart.

Tijdelijke rotonde

Voor de ombouw van knooppunt Europaplein moet de John F. Kennedysingel in zuidelijke richting worden verlegd. Daarmee verdwijnt de tijdelijke autobrug. Om verkeer door te kunnen laten stromen, is er een tijdelijke rotonde bij Europaplein-Noord. Sinds dinsdagochtend 31 januari kan verkeer via de tijdelijke rotonde in alle rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd van en naar het zuiden (richting Luik). Let goed op de borden! (Brom)fietsers kunnen tijdens de ombouw van knooppunt Europaplein doorgaan via het huidige fietspad.

def_rijroutes_europaplein_afbouw.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download  de luchtfoto met daarop de intekening van de afbouw totale verkeerssysteem bij het Europaplein.  

Meer informatie

Kijk op www.a2maastricht.nl/ombouweuropaplein voor uitgebreide informatie over de werkzaamheden. Hier leest u ook een vooruitblik. Na de ombouw van knooppunt Europaplein is de ombouw van kruispunt Geusselt aan de beurt. Naar verwachting is medio 2017 het totale verkeersysteem voor A2 Maastricht gereed. Maar let op: dan zijn we er nog niet, want er vinden meer werkzaamheden plaats voor beter bereikbare stad en regio.