Vanaf 11 december openbaar vervoer Arriva in Limburg

Vanaf zondag 11 december 2016 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in Limburg. Wat zijn voor u de belangrijkste veranderingen?

Vanaf 11 december neemt Arriva het trein- en busvervoer in Limburg over van Veolia. De dienstregeling verandert. Let er dus op dat bussen en treinen op andere tijden rijden, dat er wijzigingen kunnen zijn in de haltes en in het traject. Kijk voor uitgebreide informatie over de dienstregeling op www.arriva.nl/limburg.

Kaartautomaten

Let op! Tot 11 december 2016 kunt u geen NS-kaartjes kopen op de stations aan de Heuvellandlijn. Stapt u over naar NS? Dan kunt u een kaartje kopen in de NS-automaat op de stations Heerlen of Maastricht of een e-ticket kopen via www.ns.nl/eticket.

Lijn 100 verandert in lijn 10

Buslijn 100 van P+R Maastricht Noord naar het centrum en vice versa verandert vanaf 11 december in lijn 10. U kunt nog steeds 4 keer per uur op en neer naar de stad. U stapt voortaan uit bij Mosae Forum en op de terugweg stapt u in bij halte Boschstraat/Markt. 

Kortingsacties

Tijdens Magisch Maastricht kunt u vanaf 11 december in de weekenden gebruikmaken van trein- en buskaartjes voor € 2,-. Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/magisch-maastricht. Daarnaast biedt Arriva u op de zondagen 11,18 en 25 december gratis openbaar vervoer aan om kennis te maken met de nieuwe vervoerder. Let op: u moet hiervoor een e-ticket bestellen. Kijk voor meer info op www.arriva.nl/zondaggratis.

Reizen met de OV-chipkaart

Denk eraan dat u bij het reizen met de trein in- en uitcheckt bij de juiste vervoerder. Vanaf 11 december is dat voor de intercity NS, voor alle stoptreinen in Limburg wordt dat Arriva. Op 11 december zijn nog  niet alle OV-chipkaartpalen van Veolia omgebouwd naar Arriva. Wees dus extra alert.