Uitvoering Noorderbrugtracé gestart!

Na de bouwvak is de uitvoering van het project Noorderbrugtracé volop van start gegaan. Dat is merkbaar voor weggebruikers. Op verschillende plekken zijn afsluitingen en omleidingen nodig. Binnenkort ook bij de Bosscherweg en Borgharenweg. Ga goed geïnformeerd op weg en doe voor vertrek de slimme-reis-check.

In Maastricht-West is het 1-richtingsverkeer bij de Fort Willemweg van kracht. Ook (brom)fietsers moeten hier rekening houden met omleidingen. In Maastricht-Oost zijn bij het kruispunt bij de brandweerkazerne ook verschillende fietspaden afgesloten. Volg de gele borden! Doe voor vertrek de slimme-reis-check. Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart voor alle informatie over omleidingen, afsluitingen en actuele drukte. Zo weet u waar verkeershinder is, wanneer en voor wie.

Afsluiting Borgharenweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

In Maastricht Oost begint de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne. De Borgharenweg krijgt als eerste een nieuwe inrichting en is daarom vanaf 19 september 2016 afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bussen, (brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel doorgaan.

Afsluiting Bosscherweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_bus_bus.png

De komende periode wordt er hard gewerkt in Boschpoort. De werkzaamheden vinden in fases plaats.

  • In fase 1 is de Bosscherweg in beide richtingen voor auto- en busverkeer afgesloten van 26 september 6.00 tot 3 oktober 2016 6.00 uur.
  • In de periode van 3 oktober tot 12 december 2016 moet auto- en busverkeer rekening houden met een rijbaanafsluiting richting het centrum van Maastricht. Verkeer richting Boschpoort kan doorgaan.
  • In de laatste fase vanaf medio december 2016 tot in het voorjaar 2017 moet verkeer voortdurend rekening houden met afsluitingen en omleidingen op de Bosscherweg.

Rijstrookafzetting Franciscus Romanusweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Bij de Franciscus Romanusweg is ter hoogte van de kruising Borgharenweg/Francois de Veyestraat de rijstrook voor het doorgaand autoverkeer richting Viaductweg/Noorderbrug afgesloten van 19 september 2016 tot eind januari 2017. Autoverkeer richting Viaductweg/Noorderweg kan doorgaan via de linkerrijstrook, maar moet rekening houden met enige vertraging. Links afslaan naar de Borgharenweg is niet mogelijk, met uitzondering van het busverkeer.

Afsluiting Gebroeders van Limburgstraat mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

De Gebroeders van Limburglaan tussen Bosscherweg en Frederic Stroekenstraat blijft afgesloten tot en met 19 september 2016 voor doorgaand autoverkeer. 

Projectinformatie

Via de nieuwsbrief van het project Noorderbrugtracé blijft u op de hoogte van de werkzaamheden. Of bekijk de belangrijkste hinderklussen in de 2e helft van 2016 op de website van het project Noorderbrugtracé.

Bereikbaarheidsinformatie

Wilt u op de hoogte blijven van bereikbaarheidsinformatie? Dat kan naast onze 2-wekelijkse nieuwsbrief ook via Facebook en Twitter van Maastricht Bereikbaar