Twee weekendafsluitingen Viaductweg in juli

In de weekenden van 6 tot 9 juli en van 13 tot 16 juli 2018 is de Viaductweg tussen de Meerssenerweg en Willem Alexanderweg telkens in één rijrichting afgesloten, inclusief de viaducten Noorderpoort. In het eerste weekend is er geen autoverkeer richting Noorderbrug/centrum mogelijk, dus stad in. In het tweede weekend is er geen uitgaand verkeer richting A2/A79 (Geusselt) mogelijk. Reken op hinder door drukte op de omleidingsroutes en evenementen in de stad. Het kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg blijft wel bereikbaar.

De Viaductweg is een belangrijke en drukke verbinding tussen de A2 en het centrum Maastricht. Verkeershinder tijdens de weekendafsluitingen is dan ook onvermijdelijk. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging (circa 10 minuten) door extra drukte op de omleidingsroutes en de concerten van Andre Rieu in de stad. 

Vermijd hinder, reis slim!

Laat waar mogelijk de auto staan, en reis met het OV of pak de fiets. Maastricht Bereikbaar komt met kortingskaartjes op de Arriva-treintrajecten Sittard-Maastricht en Kerkrade-Maastricht, het bustraject Aken/Vaals-Maastricht en de stadsbussen in Maastricht. 

Toch met de auto? Probeer de weekendspitsen (op zaterdag tussen 11-14 uur, zondag tussen 12-14 uur) te mijden en parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Tip voor automobilisten komende vanaf de snelweg: parkeer gratis bij P+R Noord of Zuid en reis voor € 2,- p.p. met buslijn 10 naar het centrum en terug (prijs voor dagretour, € 5,- groepstarief voor 3-5 personen).  

Naar André Rieu op het Vrijthof?

De afsluitingen van de Viaductweg zijn tegelijkertijd met de concertweekenden van André Rieu. Vertrek op tijd en ga voorbereid op weg! Bekijk de reis- en parkeertips voor concertgangers. 

Afsluitingen voor autoverkeer per weekend mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Project Noorderbrugtracé voert in de weekenden onderhoud uit aan de spoorviaducten ter hoogte van Mosa/Glasfabriek.   

  • Van vrijdagavond 6 juli 20.30 uur tot maandagochtend 9 juli 6.00 uur: Viaductweg richting stadscentrum/Noorderbrug (‘stad in’) dicht tussen Meerssenerweg en Willem Alexanderweg, inclusief viaduct Noorderpoort-Noord.
  • Van vrijdagavond 13 juli 20.00 uur tot maandagochtend 16 juli 6.00 uur: Viaductweg richting A2/A79 (‘stad uit’) dicht tussen Willem Alexanderweg en Meerssenerweg, inclusief viaduct Noorderpoort-Zuid. 
  • In beide weekenden blijft de kruising Meerssenerweg-Viaductweg bereikbaar voor verkeer. Alleen in het eerste weekend is het niet mogelijk om vanaf de Meerssenerweg af te slaan richting Noorderbrug/stadscentrum. Afslaan richting Geusselt kan wel. 

Aanvullende nachtafsluitingen Noorderbrug

  • Avond en nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli tussen 18.30 en 3.30 uur:oprit vanaf de Borgharenweg naar de Noorderbrug (bij brandweerkazerne) afgesloten.   
  • Nacht van zaterdag 14 tot zondagochtend 15 juli, van 18.30 uur tot 3.30 uur: afrit vanaf de Noorderbrug naar Franciscus Romanusweg (richting Aldi) afgesloten. 

Bekijk de kaart met afsluitingen in het weekend van 6-9 juli

luchtfoto_viaductweg_fase_01.jpg

Bekijk de kaart met afsluitingen in het weekend van 13-16 juli

luchtfoto_viaductweg_02.jpg

Omleidingen 

Autoverkeer wordt hoofdzakelijk omgeleid via de John F. Kennedysingel. Op de Slimme Kaart vind je alle omleidingsroutes en ook de drukte op de weg. Reken op extra reistijd van circa 10 minuten en mogelijk langer door filevorming. 

Fietsers mb_zw_cmyk_fiets_p_w.png

Van vrijdagavond 13 juli 20.00 uur tot maandagochtend 16 juli 6.00 uur werkt project Noorderbrugtracé ook nog aan een stukje fietspad. Hierdoor is het fietspad langs de Viaductweg afgesloten tussen Meerssenerweg en Franciscus Romanusweg. Volg de gele borden.

Blijf op de hoogte

 Je kunt ons ook volgen op Facebook