Tunnelweekend: fijn dat u erbij was!

Op 29 en 30 oktober 2016 zette het project A2 Maastricht voor de allerlaatste keer de bouwhekken open voor het grote publiek, voordat de dubbellaagse tunnel rond de jaarwisseling stapsgewijs open gaat voor verkeer. Ruim 25.000 gasten kwamen een kijkje nemen op het bouwterrein Europaplein, waaronder 10.000 fietsers. Wat zijn we trots. Het was een eer u te mogen ontvangen!

Door de samenwerking met Maastricht Bereikbaar en Fietsersbond Maastricht, konden bezoekers fietsen door de onderste tunnelbuizen. Van Europaplein naar Geusselt en weer terug. Een afstand van circa 5 kilometer.

Voor even een fietstunnel

Zaterdagochtend om 10.00 uur gaf wethouder Gerdo van Grootheest het startschot voor de fietsroute door de onderste tunnelbuizen, oftewel de A2-tunnelbuizen. Over een paar maanden raast het doorgaande verkeer richting Eindhoven en Luik hier doorheen, maar afgelopen weekend waren de rijbanen het domein van de fietsers. Trappen in plaats van gas geven dus! We vonden het fantastisch u te mogen verwelkomen. Bedankt dat u erbij was!

Herbeleven?

Het Tunnelweekend en de fietsroute herbeleven? De eerste foto’s staan alvast op de website van A2 Maastricht. Hier leest u ook een uitgebreidere terugblik.